SON DAKİKA



Haber > Gündem > Delikanlı olun ciğerimi yiyin!

Delikanlı olun ciğerimi yiyin!

04 Haziran 2016 Cumartesi - 16:57




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.





Almanya'nın skandal Ermeni kararına sert tepki gösteren Erdoğan, "Biz riyakarlık yapılmasını özellikle istemiyoruz. Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini, medya görünümlü propaganda makinalarınızı sürmeyin. Yani siyasi ekonomik medyatik bel altı vuruşlar yapmayın. Biz şeffaf davranıyoruz, siz de öyle yapın. Kasımpaşa'da dendiği gibi 'delikanlı olun ciğerimi yiyin' bizim anlayışımız budur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

Sizler ülkemizin gelişmesi büyümesi konusunda yaptığınız katkılarla fedakarlıklarla şükranı gerçekten hakediyorsunuz.

Sadece ihracatın milli gelirimizin 5'te birini oluşturuyor olması bile başlı başına bir takdir sebebidir.

Türkiye'nin büyümesini sürdürüyor olmasında en büyük paylardan biri ihracatçılara aittir. Bu camia her türlü takdiri de, desteği de hakediyor.


İhracatçılarımızı ekibimizin ayrılmaz bir parçası haline getirdik. Yurtdışı gezilerimizde birlikteyiz.

Türk girişimciler Afrika'nın üst, altyapı bütün beklentisi Türkiye'dir. Tüm proje ve etkinliklerde özellikle yer almaya çalışıyoruz.

İhracatçılarımız en çok görüştüğüm kesim konumunda. Türkiye gibi dinamik bir ülke için asıl önemli olan bundan sonra yapılacak olanlardır.

SOYKIRIMDAN SÖZ EDECEK SON ÜLKE ALMANYA

2023 hedefleri bizim için namus borcu haline dönüştü. Bizi bu yolda engellemek için yapılanları görüyorsunuz. Hala Gezi Olayları'na ağaç meselesi, 17-25 Aralık'a hukuk diye bakanlar varsa şüphe ederim.


Almanya bu zincirin son halkasıdır. Dünyada soykırım konusunda en son söz söyleyecek bir ülkenin bu ithamda bulunması hayatın olağan akışına karşıdır.

Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, istismar edildiğini iyi biliyoruz. Türkiye'ye karşı bir şantaj arac, sopa olarak kullanılıyor.

Paralel çetede, Türkiye'den kaçanlar Almanya başta olmak üzere batı ülkelerinde hayatlarını yaşıyor.

GEÇMİŞTEKİ SUÇLARIN LİSTESİNİ KOYARSAK NE OLUR?

Geçmişin muhasebesinde alnı ak ülkeyiz. Batı ülkelerinin geçmişteki suçlarının listesini koysak nasıl olur. Koyalım be. Kıbrıs Rumlarının şahitleri hala ülkede. Ermenilerin Karabağ'da gerçekleştirdiklerini dinlemek mümkündür.


  1. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın uyguladığı soykırımdan kaçanların bir kısmını biz ülkemizde ağırladık.

Ey Alman parlementosu bunlardan haberiniz var mı? Kırım Türkleri'nin başına gelenleri biliyorsunuz.

Bir kez altını çizerek ifade ediyorum. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir mesele yoktur.

SOYKIRIM İTHAMINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ

Tüm dünyaya sesleniyorum. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız nettir. Biz soykırım ithamını kabul etmiyoruz.  1. Dünya Savaşı şartlarında elbette Anadolu'da asayişi sağlamak için bir takım tedbirler alınmıştır.

Çıkmış Alman parlementosuna bir metni gönderiyor. Acaba hangi arşive girdin. Almanya'da doğmuş, büyümüş ya da burada doğmuş gitmiş. Tayyip Erdoğan'a küfretmek sana bir şey kazandırmaz.


ARŞİVLERİ AÇALIM

Alman parlementosunun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. Eğer dürüstseniz biz arşivlerimizi açtık varsa siz de açın. Ama buna yüreğiniz yetmez, nasıl rezil olacağınızı biliyorsunuz.

Biz bu konuda açığız rahatız. Ermenistan'da faaliyetlerine devam eden örgütler hazır mı, Almanya hazır mı, Batılı ülkeler hazır mı?

Hem Türkiye'nin önüne aynı meseleyi getireceksiniz, hem de aydınlığa kavuşması için sırtınızı döneceksiniz. ülkemizde bunun için 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' denir.

Şu anda ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Bunların bir kısmı bizim vatandaşımızdır. Bir o kadar Türkiye'de vatandaşımız olmayan var. Eğer biz öyle olsak biz neden ülkemizde tutalım, Avrupa'nın yaptığı gibi Ermenistan'a yollarız. Şu anda mültecileri Avrupalılar alıyor mu?


KARIN AĞRISI BAŞKA

Türkiye 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Karın ağrısı elbette başka. Buradan Almanya'ya tüm Avrupa'ya şu mesajı veriyorum. Ya gündemdeki meseleleri çözüme kavuştururuz. Ya da Türkiye Avrupa önünde set olmaktan çıkar sizi dertlerinizle baş başa bırakırız.

Çocukluğumuzda hem keser hem bağırır diye bir bilmece vardı. Hem çifte standartı sergiliyor hem de bizi töhmet altında bırakıyorlar.

Bize yeni külfetler yüklemeye çalışmalarından artık usandık. Önümüzdeki takvim ortada. Ya çözüm bulacağız. Ya da kendi yolumuzu kendimiz belirleyeceğiz.

Daha Güneydoğu Anadolu ve Suriye ile ilgili konuşacaklarımız var. Serbest Ticaret Anlaşması meselemiz var. Gümrük Birliği'nde sizinle beraberiz. Amerika'yla iş yapıyorsunuz Türkiye nerede koy kenarı. Anlaşma dürüstlüğü gerektirir. Buradan şu hususu ifade etmek istiyorum. Bizim Avrupa Birliği ve ülkeleriyle meselemiz yok.

Biz coğrafi olarak nasıl Avrupa'nın parçasıysak, onları da bize bağlı görüyoruz. Bizim istediğimiz sadece Türkiye'ye karşı adaletli davranılmasıdır, biz bunu bekliyoruz. Pozitif ayrımcılık dahi istemiyoruz.

DELİKANLI OLUN CİĞERİMİ YİYİN

Avrupa Birliği müktesebatında ne varsa onu istiyoruz, biz riyakarlık yapılmasını özellikle istemiyoruz. Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini, medya görünümlü propoganda makinalarınızı sürmeyin.

Yani siyasi ekonomik medyatik belatı vuruşlar yapmayın. Biz şeffaf davranıyoruz, siz de öyle yapın. Kasımpaşa'da dendiği gibi 'delikanlı olun ciğerimi yeyin' bizim anlayışımız budur.

SİZ AZMEDİN TEKEDEN SÜT ÇIKARIRSINIZ

2014 yılı büyüme hızımızda yavaşlama olduysa da bu sıkıntılı dönemi geride bırakıyoruz. Şu 6 ayı 2017'nin sıçrama dönemi olarak kabul edelim. 2017 bizim için ivme yılı olsun.

Geçtiğimiz yıl yaşanan 2 seçim ve terör olaylarına rağmen yüzde 4 büyüdük. Bu yıl çıtayı daha yükseğe çıkarmalıyız. Siz azmedin tekeden süt çıkarırsınız.

İhracatı ve turizmi süratle toparlamamız gerekiyor.  Rusya örneği bize ihracat pazarlarımızı esnek tutmamızı öğretti. Turizmde de benzer çeşitliliğe gitmeliyiz. Doğu Afrika ülkelerinde farklı bir muhabbet var. Özellikle Türk girişimcileri bekliyorlar.

Eğitim sistemimizdeki değer eksikliğini gidermeliyiz. Kendi tarihimize uygun kültür sistemini yaygınlaştırmalıyız. Ekonomide bir kısmını TİM dile getirdiği, yapısal dönüşümleri gerçekleştirmeliyiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Üretimle, tasarımı, nitelikli eleman yetiştirmeyi hep birlikte inşa etmeliyiz. Ağaçlarla uğraşırken, ormanı gözden kaçırmayacağız. Yönetim sistemimizi gözden geçirmemiz. Başkanlık sistemi dahil, daha etkin modelleri tartışmalıyız.

VATANIMIZ ÜZERİNDE OPERASYON YAPTIRMAYIZ

Bizim vatanımız üstünde kimse operasyona kalkmasın. Operasyonları nihayete erdirene kadar sürdüreceğiz. Bunların hepsi silahlarını gömecekler ya da bu ülkeyi terk edip gidecek. Bu işin başka çıkışı yok.

Şimdi hedef yeni Türkiye. Bunun için 2023 hedeflerimize ulaşmalıyız.

MUHAMMED ALİ MESAJI

Bugün hayatını kaybeden ünlü boksör ve samimi bir müslüman olarak bildiğimiz Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet diliyorum.. Geç saatlerde siyah beyaz ekranlarda onun maçlarını seyrederdik. O zaman herkesin evinde televizyon yoktu. Radyo başında beklerdik. Müslümanlığı kabul ettikten sonra çok kişinin hidayetine erişmesine neden olmuştur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap