SON DAKİKA



Haber > Gündem > Davutoğlu Tahran'da

Davutoğlu Tahran'da

05 Mart 2016 Cumartesi - 11:17




Cihangiri: Görüş ayrılığı olan noktalarda konuşup sorunu beraber yönetme kararı aldık.





İran’ın Başkenti Tahran’a resmi ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu için Sadabat Sarayı’nda, resmi tören düzenlendi.  İki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından Başbakan Davutoğlu, tören kıtasını selamladı. Tokalaşarak gazetecilere poz veren Cihangiri ve Davutoğlu, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Açıklamada “daha fazla ortaklık” mesajı verildi. Ortak açıklamada konuşan Cihangiri “Türkiye ve İran’ın ortak çıkarı bölgeye barışın gelmesidir. Görüş ayrılığı olan noktalarda konuşup sorunu beraber yönetme kararı aldık” dedi. Başbakan Davutoğlu ise “Önümüzdeki dönemde İran ile ilişkiler öncelikli konularımızdan birisi olacak” diye konuştu.

Karşılama törenine ve heyetler arası görüşmeye Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da katıldı. İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevad Zarif, İran Petrol Bakanı Bijen Zengene de törende yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap