SON DAKİKA



Haber > Gündem > Davutoğlu son noktayı koydu

Davutoğlu son noktayı koydu

27 Nisan 2016 Çarşamba - 13:08




Başbakan Ahmet Davutoğlu Genel Merkez'de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.





AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamalarıyla başlayan laiklik tartışmalarına son noktayı koydu. İlk sivil anayasa için başlatılan süreci hızlandırdıklarını ifade eden Başbakan, "Bu hafta yazım faaliyetine başladık. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek ve senelerce enerjimizi alan tartışmalara dönmek istemiyoruz. Ortak akıldan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Devletin nitelikleri bizim tartışma konumuz değildir" dedi.

Davutoğlu, laiklik ilkesinin, hazırladıkları yeni anayasa taslağında da olduğunu ekledi.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Devlet hiçbir yerde yoktu ama sert yüzünü göstermek için her yerde karşımıza çıkıyordu. Devlet millet uyumu diye bir şey kalmamıştı. Siyaseti siyasetçiler yapmıyordu. Rahmetli Erbakan hocamız, itham ederek, mesnetsiz sözleri yine dolaşıma girdi. Bunun gibi şahsiyetler hiçbir zaman millet için siyaset yapmadı. Onun direndiği 28 Şubat şartlarının bu ülkeye çökmesine izin vermeyeceğiz.

Bir yerlerden aldıkları talimatlarla milleti dizayn ettiler. O koltukları milletin emaneti olarak görmedi. Milletimiz AK Parti'yi iktidara getirerek 'Yeter artık' dedi. 2002'de AK Parti'yi iktidara getiren özlemi unutmamamız gerekiyor. Milletimizin kendine güveni geldi, seçtiği siyasetçilerin güveni geldi, milletimiz ilk defa dünya standartlarında hizmet almaya başladı.


AK Parti aynı zamanda bir muhabbet hareketidir. AK Parti'nin omurgası AK Parti teşkilatıdır. Biz aynı zamanda disiplinli bir kadro hareketiyiz. AK Parti Türkiye'nin birliğidir, dirliğidir. Seçimlerden sonra başkaları birbirini yerken AK Parti aldı başını gidiyor. Ülkemizi büyük fırtınalardan bugünlere getirdik. Dün başaramadıklarını yarın da başaramayacaklardır. Türkiye'nin komşusundan gelen tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Türkiye küresel bir güç olarak 2023 hedefine ulaşacaktır. AK Parti siyasetinin tanımı iş yapmaktır, hizmet üretmektir. Eski siyasetçiler seçim öncesi her yeri ziyaret eder 4 sene sonraya kadar unuturlardı. Biz ise milletimizden ayrı bir gün ayrı geçirdiğimiz aman Ferhat'ın Şirin'den ayrıldığı gibi üzüntü yaşarız.Osman Gazi ile 7 ili birbirine bapladık, Türkiye'nin 3'te 1'ine hizmet götürdük.

Artık Türkiye'nin kaderi, Ortadoğu'nun Balkan'ların, Orta Asya'nın İslam Dünyası'nın kaderidir. Omuzlarımızda bunu hissederek yaşayalım. Kim karamasarlık, kötülük getirmeye çalışırsa ona dönün ve şunu söyleyin 'ya hayır konuş ya da sus'

Önümüzdeki günlerde ilk kez Dünya İnsani Zirve'sine İstanbul'da ev sahipliği yapacağız. Bize dur durak yok, böyle yaşadık, böyle yaşıyoruz, böyle öleceğiz.Bizi baharla tehdit ettiler, biz baharımız karartmak istenelere hakettiği cevabı vermeye kararlıyız. Veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Milletimiz tamamen terörden kurtuluncaya kadar mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek.

OTORİTER DEĞİL, ÖZGÜRLÜKÇÜ LAİKLİK ANLAYIŞI

Yeni anayasa çalışmalarında evletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir. Devletin nitelikleri AK Parti ile esas itibarına kavuşmuştur. Yeni anayasada laiklik ilkesi yer olacaktır. Otoriter bir laiklik değil, özgürlükçü bir laiklik anlayışı yer alacaktır. Bu tartışma bizim için nihayete ermiştir.'Söz verdik yaptık' yeni sloganımız budur. Bu başarı hepimize aittir. Hep beraber bu başarının devamı için omuz omuza vereceğiz. 2019 'da hem yerel seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de genel seçimlerde AK Parti mühürünü 81 ile vuracağız.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap