SON DAKİKA



Haber > Gündem > Darbeci emir astsubayı 'polisle çatışın' emri verm

Darbeci emir astsubayı 'polisle çatışın' emri verm

18 Kasım 2016 Cuma - 08:49




FETÖ soruşturmasında ihraç edilen bir astsubayın, darbeci askerleri gözaltına almaya gelen polislere ateş açılması yönünde emir verdiği belirlendi.





Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için giden timin başında olduğu belirtilen ve meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in emir astsubayının, Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığına darbeci askerleri gözaltına almaya gelen emniyet güçlerine ateş açılması yönünde askerlere emir verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik gerçekleştirilmesi planlanan suikastın başarısızlıkla sonuçlanmasıyla, emir astsubayı Yakup Atlı'nın Sönmezateş'i İzmir'den Ankara'ya götürdüğüne, Elmas'ın kendisine verdiği tüm talimatı yerine getirdiğine dair tespitlerde bulunulan iddianamede, nizamiye kapısında görevli uzman çavuşun, üsse saldırı olacağı yönündeki istihbaratın kendilerine ulaştırılmasının ardından güvenlik önlemlerini artırdıklarına, üsse ataması yeni yapılan askerler ile MAK kursiyerlerinin takviyeye geldiğine, tam teçhizatlı MAK timinden Atlı'nın sorumlu olduğuna yönelik ifadelerine yer verildi.

"KARŞI TARAFTAKİ DE TÜRK BAYRAĞI TAŞIYOR BİZ DE"

Hazırlanan ddianamede, Uzman Çavuş M.K'nin şu ifadeleri yer aldı:

"Yakup Atlı, silahlarla birlikte MAK'çılara mevzi aldırdı. Bu arada, ellerinde MG4 ağır silahlar olan MAK'tan bir tim daha geldi. Atlı, bu MAK timine mevzi aldırarak polislerin içeri girmesi halinde ateş emri verdi. Polislerin üsse girişinin kesinlikle yaptırılmayacağını söyledi. Nizamiyenin kontrol noktası bizde olmasına rağmen MAK'çıların tedbir almasını tuhaf karşıladık.


Bunun üzerine Yakup Atlı bize 'Siz buradan ekmek yiyorsunuz, bunun için maaş alıyorsunuz, yanımda olan varsa gelsin. Kesinlikle polislere komutanımızı vermeyeceğiz' diye söyleyince Uzman Çavuş B.Ş. ona hitaben 'Karşı taraftaki de Türk bayrağı taşıyor biz de Türk bayrağı taşıyoruz biz kime ateş edeceğiz, kesinlikle ateş etmeyeceğiz' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap