SON DAKİKA



Haber > Gündem > Darbe Komisyonu'na mektuplu yanıt!

Darbe Komisyonu'na mektuplu yanıt!

05 Ocak 2017 Perşembe - 07:52




Abdullah Gül'den Darbe Komisyonu'na yanıtını iletti. Gül, "Siyaset hayatımda bu yapı ve lideriyle ilişkim olmadı" dedi.





TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği yazılı sorulara yanıt geldi. 9 sayfalık cevapta Abdullah Gül, "Siyaset hayatımda bu yapı ve lideriyle ilişkim olmadı" dedi.

"BENİ İLK RAHATSIZ EDEN ŞEY 2010 REFERANDUMU"

Gül, "Beni ilk rahatsız eden 2010'daki referandumdu, İş dünyasından yapılan açık yardımlar dışında bilgim yok. 17-25 Aralık'ta organize bir hareket olduğu kanaatine vardım. Devletin güvenlik ve istihbarat birimleri bana rapor sunmadı. 2004'teki MGK'da Ahmet Necdet Sezer ve Orgeneral Hilmi Özkök bu yapıya dikkat çekti. (7 Şubat) İfadeye çağırılan MİT Müsteşarı'na tek sahip çıkan bendim." cevaplarını verdi.

FEHMİ KORU'NUN AMERİKA'YA GİTMESİ

17 Aralık süreci sonrası gazeteci-yazar Fehmi Koru'nun FETÖ lideri Fethullah Gülen'e mektup götürmesine ise, "Gazetecilik hayatımdan dolayı bu yapıdan bilgisi olduğunu bildiğim Fehmi Koru'yu davet ettim. ABD'ye gitmesi gündeme geldi" cevabını verdi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap