SON DAKİKA



Haber > Gündem > Darbe hukukunu tümüyle değiştirelim!

Darbe hukukunu tümüyle değiştirelim!

16 Ocak 2016 Cumartesi - 13:44




CHP 35. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Mustafa Balbay delegelerden yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamadı.





CHP'nin 'Demokrasi, Kardeşlik ve Değişim" isimli 35. Oalğan Kurultayı başladı. Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen kurultayda İzmir Milletvekili Balbay, delegelerden 128 imzayı toplayamadığı için aday olamadı. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı için tek aday. CHP 35. Olağan Kurultayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi eleştirisinde bulundu ve ''Nasıl başkanlık, patronlu başkanlık sistemi. Buna asla izin vermeyeceğiz. Hangi gerekçeyle istiyorlar?'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:  “Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil darbe hukukunu tahkim etmek. Ne yapacağız, başkanlık sistemi. Nasıl başkanlık, patronlu başkanlık sistemi. Buna asla izin vermeyeceğiz. Hangi gerekçeyle istiyorlar? Bakın değerli arkadaşlarım. Bir ülkenin rejimini tarihi belirler, tarihi koşullar belirler. Sosyolojik koşullar belirler. ABD’de, Başkanlık varsa tarihine bakacaksınız, Almanya’da parlamenter sistem varsa tarihine bakacaksınız. Biz ikinci meşrutiyetten bu yana parlamenter rejimi benimsemiş bir ülkeyiz. Osmanlı Osmanlı diyordunuz. Neden Osmanlının parlamenter sistemini reddediyorsun? Bunların niyeti patronlu başkanlık sistemi. Bir kişi emredecek herkes gereğini yapacak, aydınlar hapislere tıkılacak. Buna izin vermeyeceğiz, gereğini yapacağız.

GELİN DARBE HUKUKUNU TÜMÜYLE DEĞİŞTİRELİM

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanına açık çağrıda bulunuyorum; siz bu ülkede özgürlükçü bir demokrasi istiyor musunuz? İstiyorsanız gelin darbe hukukunu tümüyle değiştirelim. 12 Eylül, 12 Mart döneminden kalan darbe yasalarını değiştirelim. Anayasa da darbe hukukunun bir parçası. Bunları değiştirebilirsek Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş oluruz.

TERÖRE KARŞIYIZ


Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun teröre karşıyız. Terör bir insanlık suçudur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap