SON DAKİKA



Haber > Gündem > Damacana Sularındaki Tehlike Hangi Boyutta?

Damacana Sularındaki Tehlike Hangi Boyutta?

06 Ağustos 2012 Pazartesi - 13:15




Sağlık Bakanlığı'nın raporundan sonra damacana su konusu gündeme oturdu.





Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rapor, damacana sularına güveni sarstı. Peki, damacanalardaki tehlikenin boyutu ne? Damacana sularındaki kirliliğin sebepleri ve olası riskler, 'Özel Gündem' programında ele alındı. Damacana suyu "bulandı". Sağlık Bakanlığı'nın "uygunsuz" dediği sulardaki kritik nokta, damacanaların tekrar kullanımından kaynaklanan hijyen sorunu. Hüseyin İlter, TRT Haber'e Değerlendirdi
TRT Haber'e konuk olan Halk Sağlığı Kurumu Yetkilisi Hüseyin İlter, kirliliğin sebebini anlattı. Firmaların büyük kısmında kirli damacanayı temizleyememe sıkıntısı olduğunu söyleyen İlter, “Büyük oranda bu firmalarda mikrobik bir sorun var. Mikrobik durumdan kastımız, firmanın kaynağındaki suda kimyasal ya da mikrobik bir sıkıntı yok. Ama firmaların büyük çoğunluğunun sorunu bu damacanaların tekrar dolum aşamasında temizlenme sorunu var.” dedi. Riskler Neler?
Peki, uygunsuz dolum yapan firmaların ürettiği suyu kullananlar için ciddi bir risk var mı? Bu sorunun cevabını Hüseyin İlter şu şekilde verdi: “Bu tarz mikrobik vakalarda bağırsak enfeksiyonları, ishaller gibi enfeksiyonlar ortaya çıkar. Bizim bulgularımıza göre vatandaşın sağlığını tehdit edecek boyutta bir şey yoktur. Olsaydı zaten salgınlar tarzında kendini gösterirdi.”

İddialara Yalanlama
Damacana sularına kanalizasyon karıştığı iddialarını yalanlayan İlter, yılda 180 bin defa denetlenen şebeke suyunun, damacanadan daha güvenilir olduğunu görüşünde.  En kolay takip edilen suyun şebeke suyu olduğunu hatırlatan İlter, vatandaşlara şebeke suyunu kullanmayı tavsiye etti.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap