SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cüneyt Özdemir'den kriz açıklaması: Biz Sezen'i tartışırken arkada...

Cüneyt Özdemir'den kriz açıklaması: Biz Sezen'i tartışırken arkada...

25 Ocak 2022 Salı - 10:48




İran'ın Türkiye'ye doğal gaz vanasını kısmasının ardından Gazeteci Cüneyt Özdemir canlı yayında, "Şaka değil, büyük bir kriz var" diyerek iddiasını dile getirdi.





İran 20 Ocak 2022 tarihi itibariyle teknik arıza gerekçesiyle Türkiye'ye gaz arzını durdurdu. Kesintinin 10 gün süreceği bildirildi. BOTAŞ bu gelişme üzerine sanayide kullanılan doğal gaz tüketimine sınırlaması dün itibarıyla başladı. İran teknik arıza dedi ama kesintiyle ilgili farklı iddialar ortaya çıkmaya başladı. Bu iddialardan birini gazeteci Cüneyt Özdemir dile getirdi.

DOĞALGAZ KRİZİNİN ARKASINDAKİ GERÇEK: İRAN'A ÖDEME YAPILMADI, HACİZ BAŞLATILACAK

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Biz Sezen’i, Sedef’i konuşurken bir şeyler oluyor farkında mısınız?" diye soran Cüneyt Özdemir, Türkiye'nin İran'a ödeme yapmadığını ve haciz işleminin başlatılacağını öne sürdü. Enerji Bakanlığından bir açıklama olmamasını eleştiren Özdemir, "Şaka değil, büyük bir kriz var" diyerek uyardı.

Youtube kanalında yaptığı canlı yayında sanayicilerle konuştuğunu belirten Cüneyt Özdemir, şu iddialarda bulundu:

"Türkiye'de bugüne kadar ihracat hep ön plana çıkarılıyordu. Bir kaç işadamıyla konuşuyorum. Şimdiye kadar böyle bir şeye hiç tanık olmadıklarını, fabrikaların kapatmaya başladıklarını söylüyor. İran gazı kesiyor. Evlere yansımasın diye hükümet, fabrikalara siz bu hafta gazı kısacaksınız diyor. O da yetmedi elektriği de kısacaksınız diyor. Eğer fazla elektrik kullanırsan 3 katı ödersin. Daha fazla da kullanırsan elektriği kapatırız diyor. Türkiye'de konuşulmayan, tartışılmayan, büyük bir enerji kriziyle karşı karşıyayız. Şakası yok arkadaşlar. Fabrikaları kapatıyorlar, üretimleri durduruyorlar. Bu haftada ilginç kısıtlamalar koymuşlar. Diyorlar ki, Salı günü yüzde 65 kullanın. Neden bizim gaz stokumuz yok. Elektriğimiz yok. Rusya Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor. ABD ülkedeki vatandaşlarını çıkarmaya başladı. Rusya bir doğalgazı kesse Avrupa kitlenecek. Türkiye şuanda kitlenmiş durumda. Ey enerji bakanı sen doğal gaz bulmuşsun. Tamam 2023'te çıkaracaksın. Peki bizim hiç stokumuz yok mu? Botaş'la ilgili iddialar var. İran'ın alacağı olduğu, bunun ödenmediği, haciz başlatıldığına dair iddialar var. Açıklama yok, gündem yok, kimse bunlardan bahsetmiyor."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap