SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhuriyet'in 100. yılında tarihi buluş!

Cumhuriyet'in 100. yılında tarihi buluş!

23 Ekim 2023 Pazartesi - 16:26




Nevşehir’de yapılması planlanan Türkiye’nin en büyük betondan yamaç ‘Türk Bayrağı’ yapım çalışmalarında tesadüfen yer altı şehri bulundu. Köylüler, heyecan uyandıran keşif için attıkları her adımda 150 metre içeri giderek başka bir yerden yeryüzüne çıktı.





Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala Köyü Muhtarlığı ve Doğala Köyü Derneği iş birliği ile köyün üst kısmında bulunan Tınaz Tepe mevkiine yüz ölçümü 1071 metre kareye sahip Türkiye’nin en büyük betondan yamaç Türk Bayrağı yapımı için başlatılan yol çalışması sırasında yer altı şehri bulundu. Bayrak yapımı durdurulurken, yer altı şehrinin gün yüzüne çıkartılması için çalışmaların yakında başlaması planlanıyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde bulunan yer altı şehirlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük yer altı şehri olan Derinkuyu yer altı şehrine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Doğala yer altı şehri bölgede heyecan uyandırdı.

YENİ KEŞFEDİLDİ

Girdikleri yerin bir mağara değil, resmen büyük bir yer altı şehri olduğunu söyleyen Talat Damgacı, “Doğala köyü Tınaz Tepe mevkiindeyiz. Bulduğumuz yer altı şehrinin Derinkuyu yer altı şehri gibi Hititliler döneminde yapılmış olduğunu düşünüyoruz. Burası yeni keşfedildi. Buranın turizme kazandırılmasını istiyoruz. Girerken çok korktuk. Çıkışı bulamayız diye ip çekerek devam ettik. Geri dönüşümüz kolay olsun diye 150 metre ip çekerek girdik. İçeride galeriler var, odacıklar var, mezarlar var. Buranın da turizme kazandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap