SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Cumhurbaşkanımız uzaydan mı geldi?”

“Cumhurbaşkanımız uzaydan mı geldi?”

27 Mayıs 2015 Çarşamba - 09:55




Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara çıkması ve miting





Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu “Gündem Özel” programına konuk oldu. Programda gündeme dair soruları cevaplayan Yıldırım, “Hakkari Yüksekova’da havalimanı yapmak, herhalde 2008’de biz bu işe teşebbüs ettiğimizde hayal bile edilemezdi ve hiç kimse böyle bir havalimanının yapılabileceğine ihtimal vermiyordu. Bunu eski siyasetçilerin ayaküstü söylediği vaatlerden biri olarak görüyorlardı. Kolay olmadı. Sebebini söyleyeyim; 2008 yılında biz yatırım kararı aldık, 2010’da proje hazırlıkları bitti. İadesini yaptık, 2015’te açıyoruz. Nihayet şehir havalimanı 5 yıl, halbuki biz çok daha büyük projeleri daha kısa sürede yaptık. 3. köprüyü, 2 yılda 2 buçuk yılda bitiriyoruz. Yarısı kadar sürede bitiyor. Her türlü yasadışı fiili durumları yaşadık ama ‘inatta bir murattır’ dedik yılmadık. Çünkü biz, Hakkari’nin, Yüksekova’nın hatta ovaya yakın İran bölgesinin, hatta güneyde Erbil’in bölgesel olarak dünyaya açılmasını önemsiyorduk” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI UZAYDAN MI GELDİ?”

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara çıkması ve miting yapmasına karşı çıkanların olduğu yönündeki soruyu şu şekilde değerlendirdi:

“Bunların hepsi seçim ortamında öyle söylenen laflar. Cumhurbaşkanı uzaydan mı geldi? Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla halk desteğiyle, doğrudan seçilen bir siyasi figürdür. Yani millet iradesini Cumhuriyet tarihinde en fazla temsil eden makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır; 10 Ağustos’tan beri ve o makamda oturan da halkın desteğiyle, yüzde 52 oyla Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Bunu herkesin bilmesi lazım. Yani millet seçecek 20 Milyon 21 Milyon oy verecek, ondan sonra sen konuşma otur. Baştan söylemiş Cumhurbaşkanımız, ‘Ben köşkte oturup, Cumhurbaşkanlığı’nda oturup, gelen giden misafirleri karşılayan, protokol Cumhurbaşkanı olmayacağım. Ben yollarla da ilgileneceğim, limanlarla da, demir yollarıyla da, sağlıkla da eğitimle de. Ülkemin insanının ihtiyacı olan her işle alakadar olacağım.’ Cumhurbaşkanımız ne yapıyor, gidiyor eserler açıyor, 12-13 yıl boyunca bu ülkenin her hizmetinde imzası var. Onları anlatıyor, bundan sonraki Türkiye hedeflerini, ufkunu ortaya koyuyor. Ne zararı var bunların. Muhalefet partileri, siyaseten çekemiyorlar. Yani AK Parti’nin alternatifi olacak projeleri, halkı inandıracak projeler ortaya koyamadıkları için hedef Cumhurbaşkanı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap