SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi son anket sonucunu paylaştı: AKP ve MHP'nin oy oranı

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi son anket sonucunu paylaştı: AKP ve MHP'nin oy oranı

27 Mart 2022 Pazar - 11:11




Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Mehmet Ali Şahin elindeki son anket sonucunu paylaşarak AKP ve MHP ile birlikte CHP, İYİ Parti ve HDP'nin oy oranını açıkladı.





Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Mehmet Ali Şahin AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nın genişletilmiş il danışma meclisi toplantısına katıldı. Şahin elindeki son anketin sonuçlarını paylaşarak AKP ve MHP ile birlikte CHP, İYİ Parti ve HDP'nin oy oranını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen Şahin, "Meral Hanım geçen gün, efendim biz yeniden Tayyip Erdoğan seçmeyeceğiz, kimsenin tanımadığı, etliye sütlüye karışmayan, Türkiye'nin meseleleri ile ilgilenmeyen, sembolik yetkilere sahip bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz, dedi. Peki, Türkiye'yi kim yönetecek Meral hanım diyor ki 'Ben başbakan olacağım'. Bakın Meral Hanım bu bir hayaldir." dedi.

Kılıçdaroğlu'na da seslenen Şahin, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden vazgeçip yeniden parlamenter sisteme geçmek tam bir hayaldir. Buna sizin gücünüz yetmeyecek. Gücünüz yetiyorsa yapın bakalım" diye konuştu.

SON ANKET SONUCUNU PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Şahin, en son anket sonuçlarının elinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"AK Parti yüzde 38.7, CHP 25.1, İYİ Parti 11, MHP 10.5, HDP 9. Arkadaşlar 2018'deki durumlarını ancak koruyorlar. Bırakın ilave 130, 170 milletvekili çıkartmayı, iktidara bile gelemeyeceksiniz. Hangi güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsediyorsunuz."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap