SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'ateşkes' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'ateşkes' açıklaması

07 Mart 2022 Pazartesi - 11:23




Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ukrayna’da sivillerin tahliyesi için ilan edilen ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve barış müzakerelerinin sonuç vermesi için Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.





Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yeni bir açıklama geldi.  Kalın, "Ukrayna’da sivillerin tahliyesi için ilan edilen ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve barış müzakerelerinin sonuç vermesi için Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde girişimlerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya, Ukrayna'daki bazı kentlerden sivillerin tahliyesi için saat 10.00 itibarıyla ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklama, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı.

Buna göre, Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Mariupol ve Sumi şehirlerinde saat 10.00 itibarıyla ateşkes yürürlükte olacak ve insani koridorlar açılacak.

Söz konusu koridorlar, insansız hava araçlarıyla takip edilecek.


Bakanlığın açıklamasında, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

MÜZAKERE SÜRECİ

Rusya ile Ukrayna arasında 3 Mart'ta yapılan 2'nci tur müzakerelerde geçici ateşkes ve insani koridor konusunda mutabık kalınmıştı ancak Rusya'nın saldırıları nedeniyle insani koridor uygulanamamıştı.

Heyetler arasındaki 3'üncü tur müzakerelerin ise bugün gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap