SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanlığı hareket geçti... Yakın takip

Cumhurbaşkanlığı hareket geçti... Yakın takip

06 Ağustos 2019 Salı - 12:30




Kamu kurumları, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanacak olan özel bir yazılımla yakından takip edilecek.





Kamuda plan, program ve stratejik planların izlenmesi için önemli bir sistem hayata geçiyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yıl sonuna kadar oluşturulacak yazılımla, plan, program, bütçe ve kurumsal stratejik planlar arasında uyum sağlanması amaçlanıyor.

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in özel haberine göre, yazılım, hem Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve Kurumsal Stratejik Planların hazırlanması konusunda taban olacak hem de söz konusu belgelerin izlenmesi ve performanslarının ölçülmesinde değerlendirilecek. 

Sistem hazırlanacak

Strateji ve Bütçe Başkanlığı plan, program ve stratejik planların izlenmesi için önemli bir sistemi hayata geçirmeye hazırlanıyor.  Bu kapsamda bir yazılım sistemi hazırlanacak. Oluşturulacak yazılımla, plan, program, bütçe ve kurumsal stratejik planlar arasında uyum sağlanması amaçlanıyor. Yazılım, hem Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve Kurumsal Stratejik Planların hazırlanması konusunda taban olurken hem de bu belgelerin izlenmesinde kullanılacak. 

Entegresyon sağlanacak 


Çalışma kapsamında Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve Kurumsal Stratejik Planların hazırlanması, izlenmesi, değerlendirilmesi ve performans ölçümü konusunda bilgisayar programları yazdırılacak. Bu programlar kurumun bilgi işlem sistemi üzerine yüklenecek. Ardından ilgili kurum ve kuruluşlarla entegrasyon sağlanacak. Gerekli kullanıcı yetkilendirmelerinin de yapılmasının ardından sistem kullanıma açılacaktır. 

‘Kaya’ da geliştirilecek

Kamu Yatırımları Bilgi Sistemi Geliştirme Projesi adı altında da bir çalışmaya başlanacak. Yılsonuna kadar projeye başlanması planlanırken, kamu yatırım sürecinde kullanılan mevcut ‘KaYa Bilgi Sistemi’nin işlevlerinin geliştirilmesi ve kamu yatırım projelerine alınan kararların daha rasyonel olması sağlanacak. Önümüzdeki dönemde oluşturulacak yeni bilgi sisteminin tasarlanması amacıyla proje kapsamında ihtiyaç analizi yapılarak, yeni bilgi sistemine ilişkin şartname hazırlanacak. 

Taslak hazır başkanlığa sunuldu

Söz konusu sistemin tasarım taslağının hazırlandığı öğrenildi. Hazırlanan bu ön tasarımın başkanlığa sunulduğu ifade edildi. Çalışmanın yapılması için proje bütçesinde yer alan ödeneğin henüz kullanılmadığı, bu ödeneğin yılın ikinci yarısında kullanılarak sistemin hayata geçirileceği belirtiliyor. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap