SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na zehir birimi kuruluyor

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na zehir birimi kuruluyor

03 Mart 2015 Salı - 11:11




Saray'daki 5 kişilik sağlık ekibi, Erdoğan'ın yemeklerini özel testlerden geçiriyor, radyasyon, kimyasal madde ve ağır metal taraması yapıyor.





Türkiye gazetesi muhabiri Yücel Karadağ’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesine yönelik zaman zaman ortaya çıkan suikast planlarına karşı her türlü güvenlik tedbiri alınırken, 'zehirlenme' girişimlerine karşı da özel gıda güvenliği tedbirleri uygulanmaya başladı. Erdoğan'ın sağlık ekibinin başındaki isim olan AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda alınan gıda güvenliği tedbirlerini anlattı. TBMM'de bazı gazetecilerle sohbetinde Saray'da 5 kişilik özel sağlık ekibinin kurulduğunu, bu ekibin 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Erdöl, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

“Sayın Cumhurbaşkanının can, gıda ve beslenme güvenliği ile ilgili çalışma planı yapıldı. Buna göre, içtiği sudan, yediği yemeğe kadar her şey inceleme ve analizden geçiriliyor. Uluslararası kriterlere göre yapılan bu çalışmaya göre, yiyeceklerde radyasyon, kimyasal madde, bakteri ve ağır metal gibi taramalar yapılıyor. Bu analizler belli bir düzen içinde gerçekleştiriliyor. Yurt içi ve yurt dışındaki tüm seyahatlerinde de bu inceleme yapılıyor. Çünkü, dünya genelinde suikastlerin artık silahla değil, bu tür yollarda özellikle gıda yoluyla yapıldığı biliniyor.”

Saray'daki sağlık ekibinde gıda konusunda uzmanların da bulunduğunu belirten Erdöl, “Alınan numuneler sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da farklı farklı laboratuvarlarda analiz ediliyor. Saray'da bir analiz laboratuvarı kurulması da düşünülüyor. Bu konuda dünya literatürünü takip ediyoruz. Tüm dünya liderlerinin gıda güvenliği ve suikastlere karşı korunması ile ilgili tüm gelişmeleri izliyoruz. Biz bu konuda diğer ülkelerden daha ileriyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kullanılan gıda ürünleri ile ilgili güvenlik tedbirlerinin alım aşamasından itibaren başladığını kaydeden Erdöl, “Gıda malzemelerinden, deterjana kadar güvenli yerlerden alış veriş yapılmasına dikkat ediliyor. Bunlar alım aşamasında kontrolden geçiriliyor. Pişirme ve kullanma aşamasında da ayrıca analiz yapılıyor” diye konuştu. Erdöl, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ciddi bir vaka ile karşılaşılmadığını, yapılan taramalarda ve testlerde bazı meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı gibi basit verilere ulaşıldığını da kaydetti.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap