SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de

20 Şubat 2020 Perşembe - 09:03




Antalya ve Van'da bazı doğal sit alanları "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de  yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Antalya'nın Kepez ilçesindeki  Kocaçukur Mevkii ve Çevresi Doğal Sit Alanı ile Van'ın İpekyolu ve Gürpınar  ilçelerinde bulunan Turna Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın, "kesin korunacak  hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.
Resmi Gazete'de yer alan bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul  Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi"  olarak değiştirildi.
 
Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Oruçlu mahallesi sınırları içerisinde  bulunan bazı taşınmazlar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından ülke  genelinde yürütülen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında yapılacak  konutların inşası amacıyla Üzümlü Belediye Başkanlığı tarafından acele  kamulaştırılacak.
 
Dışişleri Bakanlığınca yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre  mütercim-tercüman ve Dışişleri hukuk uzmanı unvanlı sözleşmeli personel  çalıştırabilecek.
 
Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yapılan  değişiklik ile Dışişleri Bakanlığında istihdam edilmek üzere alınacak  mütercim-tercüman ve Dışişleri hukuk uzmanı unvanlı sözleşmeli personel, ilgili  hükümlere bağlı olmaksızın Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde  yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilecek.
 
İstihdam edilecek Dışişleri hukuk uzmanlarının, hukuk fakültesi mezunu  olması veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki  yükseköğretim kurumlarının hukuk fakültelerinden mezun olmaları ve en az B  düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap