SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya ziyaret

17 Kasım 2023 Cuma - 10:13




Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık dört yıl sonra bugün Almanya'ya ziyarette bulunacak.





Erdoğan'ın başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Scholz ile yapacağı görüşmede Gazze'deki gelişmelerin yanı sıra vize anlaşmaları ve göç meselesi de ele alınacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze diplomasisi" kapsamında düzenlediği ziyaretlerde sıra Almanya'da. Erdoğan, bugün başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek.

İki lider, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yanı sıra bölgesel konuları ele alacak. Vize anlaşmaları ve göç meselesinin de görüşmede ele alınması bekleniyor.

Erdoğan, Scholz'un yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile de bir görüşme yapacak.

ERDOĞAN, 2020'DE LİBYA KONFERANSINA KATILMIŞTI

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann, görüşmenin ana gündem maddesinin Orta Doğu olacağını, ayrıca NATO ve göç konularının da ele alınacağını ifade etmişti.

CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan tezkereye göre, Erdoğan'ın dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap