SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adil dünya çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adil dünya çağrısı

17 Şubat 2024 Cumartesi - 11:42




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da düzenlenen 6. Etnospor Forumu'na video mesaj göndererek, krizlerin, katliamların ve acıların önüne geçmek için elden gelen gayreti göstermeye devam edileceği mesajını verdi.





Antalya'da düzenlenen 6. Etnospor Forumu'na videomesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, forumun; küresel krizlerin, gerilimlerin ve çatışmaların insanlığın ortak geleceğini tehdit ettiği bir dönemde düzenlendiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Gazze başta olmak üzere yakın coğrafyada süregiden krizlerin, katliamların ve acıların önüne geçmek için gayret sergilemeye devam edileceğini bildirdi ve mücadeleye destek istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha adil ve müreffeh bir dünyanın tesisi uğruna verdiğimiz bu kutlu mücadelede, siz dostlarımızın desteğini bekliyoruz" diyerek, Etnospor Forumu katılımcılarına seslendiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bir barış ve dayanışma platformu"

Antalya'da sizleri misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dünyanın her köşesinden gelerek bu foruma iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Etnospor forumu, Geleneksel sporların zengin çeşitliliğini yansıtan forumumuzu tüm farklılıkların ötesinde bir barış ve dayanışma platformu olarak görüyorum.

"Etnospor formunun dünyada huzur ve güven ikliminin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum"

50 farklı ülkeden çeşitli düzeydeki temsilcilerin katıldığı Etnospor formunun bölgemiz başta olmak üzere, tüm dünyada huzur ve güven ikliminin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Dünyanın önde gelen etkinlikleri arasında yer alan formumuz, vereceği mesajlarla da farkını ve potansiyelini herkese hissettirecektir.


"Geleneksel sporlar ve oyunlar giderek daha çok ilgi görüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etnospor Forumu'na gönderdiği mesajında geleneksel sporlar ve oyunların giderek daha çok ilgi gördüğüne vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Geleneksel sporlar ve oyunların giderek daha çok ilgi görmesi, yapılan çalışmaların doğru istikamette gittiğinin işaretidir. Geleneksel spor ödüllerini alacak kişi ve kurumları tebrik ediyorum.

"Daha adil ve müreffeh bir dünyanın tesisi uğruna verdiğimiz bu kutlu mücadelede, siz dostlarımızın desteğini bekliyoruz"

Antalya ile aynı denizi paylaşan Akdeniz'in hemen öte tarafındaki Gazze'de yaşanan insanlık trajedisini sona erdirecek dayanışma ruhunun bu forumda tezahür edeceğine inanıyorum. Bizler de Gazze başta olmak üzere yakın coğrafyamızda süregiden krizlerin, katliamların ve acıların önüne geçmek için elimizden gelen her türlü gayreti sergilemeye devam edeceğiz. Tüm dünyada barışın, adaletin ve huzurun hakim olması için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Daha adil ve müreffeh bir dünyanın tesisi uğruna verdiğimiz bu kutlu mücadelede, siz dostlarımızın desteğini bekliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap