SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım

18 Kasım 2020 Çarşamba - 15:24




TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faizin iş dünyasına etkisine değindi. Faizin yatırım ve istihdamı olumsuz etkilediğine işaret eden Erdoğan, "Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım" diye konuştu. Erdoğan sözlerinin devamında “Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Mümkün değil” dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda açıklamalarda bulunuyor. CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC Cumhurbaşkanı davet ediyor. Kabul etmiyorlar. Yine beni eleştirmeye kalkıyorlar. Bununla sana ekmek çıkmaz. Senin Kuzey Kıbrıs aşkın var mı? Kapalı Maraş'ı açmak tezini savunmak var mı yok... Aynı şeyleri Suriye, Libya, Azerbaycan'da yapmadı mı?" ifadelerini kullandı. "Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, istihdamın temsilcisi olarak sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir misiniz? Mümkün değil. Üretim yapabilir misiniz? Mümkün değil." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu Maraş'ın açılmasının ne olduğunu bilmeyen birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir. KKTC'nin Cumhurbaşkanı bunları davet ediyor, bu davete icap etmiyor. Bizi neden oraya götürmedi diye beni eleştiriyor. Aynı şeyleri bunlar Azerbaycan'da yapmadı mı, Suriye'de, Libya'da yapmadı mı? Azıcık bir samimiyet görsek çok farklı bir şekilde oturur konuşuruz. Ama milletimize saygımız gereği proje siyasetlerle, siyaset bezirganlarıyla işimiz olmaz. Bizim muhatabımız milletimizdir. 

Yerli otomobil için talip aradığımda hemen sizler çıkıp bu işe talip oldunuz. Adım adım Türkiye'nin otomobili projesini hayata geçirdiniz. Ekonominin kalbinde faaliyet gösteren temsilcilerimizin iş dünyamızın nabzını en iyi şekilde yansıttıklarına inanıyorum.


Yüksek faiz nedeniyle sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım.

Şu kadar faiz ödüyorum... Bunu söyleyen insanlara zulmetmek doğru mu? Yüksek faizden arındırılmış istihdamdan finansmana nakit akışından teşviklere kadar tüm destek paketlerini hayata geçirdik.

YATIRIM, İSTİHDAM VE İHRACAT VURGUSU

Türkiye olarak sürdürülebilir büyümeyi merkeze aldığımız 18 yılı geride bıraktık. İnsana dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Türkiye'nin en büyük kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor.

Değerini salgın döneminde daha iyi anladığımız şehir hastaneleri ile genel sağlık sigortası sistemimiz başlı başına bir başarı hikayesidir.


"ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYORUZ"

Önümüzdeki dönemde gerekli adımları atmak bizim görevimiz. Artık şahlanış dönemine giriyoruz. Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl tüm sıkıntıları geride bırakıp yaşadıklarımızı acı bir tebessümle hatırlayacağız. 

Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.

Eylül ayına ilişkin öncü verilerle üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap