SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı için tarih verdi

30 Nisan 2021 Cuma - 14:11




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin karşısına geçti ve yerli aşı çalışmaları için sonbahar aylarını işaret etti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ankara'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan, 'yeterli aşı gelecek mi?' sorusuna yanıt verdi. Herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Erdoğan, ''Elimizde yeteri derecede aşı var'' dedi. Erdoğan, yerli aşıya ilişkin de mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

AŞI TEDARİĞİ

Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı ben kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var. Rusya'dan yaptığımız görüşmelerle, Sputnik V aşısı inşallah geliyor. Gelecek.


Hatta gerekirse sayın Başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Ben sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden de ciddi bir miktarda Sputnik aşısı inşallah gelecek.

 BioNTech'in de verilmiş sözü var,  o da inşallah gelecek. Ben fevkalade bir durum olacağına inanıyorum.

YERLİ AŞI

 Yerli aşıyla da şu an üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum Eylül - Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum.

ÇÖZÜMSÜZ BİTEN KIBRIS ZİRVESİ


Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Bunlar Bürgenstock zirvesindeki görüşmede de yalan söylediler, aldattılar. Bunlar yalancı. Dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyi yapıyorlar. Bazı görüşmeler Dışişleri Bakanlarımız arasında yapıldı. Yine geldiler, farklı farklı şeyler söylüyorlar.

 "EN KÖTÜ TÜRKİYE'DEYİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanma döneminde kendisinin İstanbul'da mı yoksa Ankara'da mı olacağını soran bir muhabire "Buralardayım. Tam kararımı vermedim ama en kötü ihtimalle Türkiye'deyim" diyerek yanıt verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap