SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'te

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'te

26 Eylül 2020 Cumartesi - 16:12




Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninde yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, olumsuzluklar karşısında vazgeçmemeleri gerektiğini vurguladı ve "Biz sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest 2020 etkinliği ve bazı programlara katılmak üzere Gaziantep'e geldi.

Festival alanındaki standları gezerek yarışmacı gençlerle sohbet edip, projeleri hakkında bilgi alan Erdoğan, ödül töreni öncesinde bir konuşma yaptı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarından bahsederek, gençlere seslendi.

"SİZ YETER Kİ VAZGEÇMEYİN"

Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için üreten, geliştiren, somut neticelere ulaşan gençlere ve insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Her şeyin ideal olduğunu da söyleyecek değilim, ama sizlerin yanındayız. Eksikler varsa düzeltiriz, engeller varsa kaldırırız, yanlışlar varsa düzeltiriz. Siz yeter ki vazgeçmeyin." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"TEKNOLOJİ HEYECANI ANADOLU'YU KUŞATTI"

"İstanbul'da alevlenen teknoloji heyecanı dalga dalga tüm Anadolu'yu kuşattı. Neredeyse tüm illerimizden Teknofest'e ev sahipliği yapma teklifi geldi.

Biz de bugün buraya gelerek, Teknoloji Güneşi Doğu'dan Yükseliyor teması ile bu heyecanı yaşama istedik. Salgın nedeniyle bu festival alışık olduğumuz kalabalıklar yerine daha sınırlı sayıda katılımla gerçekleşti.

Şu karşımdaki manzara sizlerin kararlılığını hiçbir virüsün, hiçbir tehdidin durduramayacağını gösteriyor.

"100 BİN KATILIMCI BAŞVURU YAPTI"

Teknofest'e bu sene 81 ilin yanı sıra 84 ülkeden 100 bin katılımcı başvurusu yapıldı.


Teknofest, azmeden herkesin ihtiyacı olan mecrayı bulduğunu gösteriyor.
Sahip olduğumuz medeniyet miraslarını teknoloji olarak ayağa kaldırmak isteyen herkese fırsatı sunduğumuz yer işte burasıdır.

Yapay zekadan siber güvenliğe kadar çığır aşacak yeni çalışmalar buradan çıkacak ve kök salacaktır. Söylediklerimiz sadece temenniden ibaret değildir.

"EN BÜYÜK SERMAYE ÜRETKEN ZİHİNLERDİR"

Teknolojinin en büyük sermayesi üretken zihinlerdir. Daha düne kadar İHA'lar konusunda esamesi okunmayan bir ülkeydik.

Şimdi gecesini gündüzüne katan bir avuç insan sayesinde dünyada sayılı ülkeler arasına girdik. Gençlerimiz de inşallah 2053 ve 2071 vizyonları ile bunları ulu çınarlara dönüştüreceklerdir.

Dene-yap atölyelerinden Teknofest'e kadar tüm alanları bunun için destekliyoruz. Birilerinin milli teknoloji hamlelerimizi yok etmeye çalıştıklarını, küçümsediklerini görüyoruz.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap