SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşbirliğimizi derinleştirmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşbirliğimizi derinleştirmekte kararlıyız

20 Ekim 2021 Çarşamba - 15:23




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya'da Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Erdoğan, "İşbirliğimizi derinleştirmek konusunda kararlıyız" diye konuştu. Nijerya Devlet Başkanı Buhari de, Türkiye ile 7 anlaşma imzalandığını, bunların enerji, savunma sanayi, madencilik ve hidrokarbon gibi alanlarda olduğunu belirtti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son durağı Nijerya’nın başkenti Abuja’daki temasları kapsamında Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Erdoğan, "İşbirliğimizi derinleştirmek konusunda kararlıyız" derken, "Nİjerya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz" derken, "Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla mücadele yürüten Nijerya'yla askeri savunma ve güvenlik konularında iş birliğimizi güçlendiriyoruz" şeklinde konuştu.





Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, "Türkiye corona virüs ile mücadelede son derece başarılı adımlar atmıştır. Bu nedenle Türkiye'yi yasaklı ülkeler listesinden çıkarıyoruz" dedi.  

"Türkiye sığınmacılar konusunda dünyaya ortak oldu" diyen Buhari,  Türkiye ile 7 anlaşma imzalandığını, bunların enerji, savunma sanayi, madencilik ve hidrokarbon gibi alanlarda olduğunu belirtti. 


RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ziyarette bulunduğu Nijerya'nın başkenti Abuja'da resmi tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelirken tören kıtası, makam aracından inişlerinde ise Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Buhari, heyetlerini birbirlerine tanıttıktan sonra tokalaşarak gazetecilere görüntü verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap