SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük müjdesi yalan oldu: Söküm başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük müjdesi yalan oldu: Söküm başladı

31 Mayıs 2022 Salı - 13:36




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 bin kişiye istihdam sağlayacak sözleriyle açılışını yaptığı Sakarya Karasu ilçesindeki BMC’nin fabrikasında söküm işlemleri gerçekleştirilmeye başlandı.





AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 bin kişiye istihdam olacağını söyleyerek açılışını yaptığı tesis kapananıyor.

2019 yılında Sakarya’nın Karasu ilçesinde deniz kenarında bulunan yaklaşık 2 bin 200 dönümlük Hazine arazisi, o dönem Katarlılar ile Ethem Sancak’a ait olan BMC firmasına hibe edilmişti. 13 Ocak 2019 yılında Sakarya Karasu Fabrikası’nın temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören sırasında yaptığı konuşmada “MC üretim üssü  tüm etaplarıyla üretime geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yine tesisin bütün üniteleriyle hizmete girdiğinde ülkemiz ekonomsiine senelik 5 milyar dolarlık bir katma değer oluşturmasını bekliyoruz.” Diye konuştu.

"10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞALAYACAK" DENMİŞTİ

Ethem Sancak ve Talip Öztürk’e ait BMC’nin yüzde 50.1’lik hissesi Tosyalı Holding’e geçtiğimiz yılın Haziran ayında resmen satıldı. Tosyalı Holding de BMC’ye verilen Karasu’daki tesise yatırım yapmak istemedi.. Cumhuriyet'ten gazetesinde yer alan haberde Tosyalı’nın kararının ardından fabrika inşaatının söküm çalışmaları başladı. Fabrika parçalarının kamyonlarla Ankara’nın Kahramankazan ilçesine götürüleceği öğrenildi. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir istihdam vaadi daha yalan oldu.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap