SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet üstüne hizmet yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet üstüne hizmet yapacağız

17 Nisan 2021 Cumartesi - 17:00




Hasankeyf-2 Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm engelleme girişimlerine rağmen hizmet üzerindeki çalışmalara ağırlık verileceğini vurguladı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en uzun köprüleri arasında yer alan Hasankeyf-2 Köprüsü'nün açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldığı törende sözlerine, bugün vefatının 28. yıl dönümü olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı yad ederek başladı.

Vatanperver devlet adamlarından devraldıkları hizmet sancağını daha yukarılara taşımak için var gücüyle çalışıldığını belirten Erdoğan, "İşte bugün ülkemizin medarı iftiharlarından olan Ilısu projemizin etaplarından birini daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"KİFAYETSİZLERE RAĞMEN HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Dicle Nehri üzerinde yükselen dev eserin inşasında emeği geçenleri tebrik ederek, ülkenin ve milletin hayallerini gerçeğe dönüştüren emek sahiplerinin her birine teşekkür eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:


"Türkiye'nin ihtiyacı eser ve hizmet siyasetidir. Biz de bu anlayışla ülkemizin dört bir yanına eserlerimizle, yatırımlarımızla, hizmetlerimizle mührümüzü vuruyoruz. Ülkemizin batısında ne varsa doğusunda da o olsun diye koşturuyoruz. Bu hizmetleri de çoğu zaman terör örgütlerine, destekçilerine ve takoz muhalefetiyle önümüzü tıkamaya çalışan kifayetsizlere rağmen hayata geçiriyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki projelerimizle zorlu arazi şartları yanında bölücü terör örgütünün sabotajlarıyla da uğraşıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet üstüne hizmet yapacağız #1

"YOL YAPTIK İŞÇİ KATLETTİLER, OKUL YAPTIK ÖĞRETMENLERİMİZİ ŞEHİT ETTİLER..."

Son 19 yılda şehirlerimiz arasındaki gelişmişlik farklarını giderme yolunda attığımız her adımda bölücü örgüt ve siyasi uzantılarını daima karşımızda bulduk. İstismar araçlarını kaybetmemek uğruna her türlü alçaklığa imza attılar. Her türlü iğrençliği sergilediler. Mesela yol yaptık, rızkının peşindeki işçileri katlettiler. Baraj yaptık müteahhitleri tehdit ettiler. Havalimanı yaptık akla, hayale gelmedik iftiralar attılar. Okul yaptık, çiçeği burnunda, gencecik öğretmenlerimizi şehit ettiler. Kütüphane, kurs, yurt, gençlik merkezi yaptık, ateşe verdiler, yakıp, yıktılar. Bölgeye yatırım getiren iş adamlarını baskıyla yıldırmaya çalıştılar. Milletimizin vergileriyle alınan belediye araçlarını, halka hizmet vermek yerine sokaklara çukur, hendek açmak için kullandılar.

"HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"


Burada yaşayan vatandaşlarımız özellikle Ilısu Barajımızın inşa sürecinde karşılaştığımız sıkıntıları gayet iyi biliyor. İçeride bölücü örgütün güdümündeki yapıların, dışarıda onların destekçilerinin barajla ilgili yürüttükleri kampanyaları dün gibi hatırlıyoruz. Biz bunların hiçbirine prim vermedik. Mimar Sinan gibi, yaptığın işi gönlünde hissedersen ırmaklar çağlar içinde diyerek, yolumuzda kararlılıkla yürüdük. Bizi engellemek isteyenlere cevabımızı hep daha büyük hizmetleri, eserleri ülkemize kazandırarak verdik. Atalarımız "Hizmet eden, izzet bulur" diyor, biz de milletimize hizmetten iftihar ettik. Ulaştırma alanında Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık."

"MUHTERİSLERE FIRSAT VERİLMEYECEK"

İktidara geldiğimizde 6 bin 100 km bölünmüş yol varken biz bunu 28 bin 200 kilometreye çıkardık. Otoyolumuzu iki katından fazla mesafeye çıkardık. Tünel uzunluğumuz 50 km'den 595 km'ye. Demiryollarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. Dünyada 100'e yakın ülkenin henüz ilk doz aşıya dahi ulaşamadığı bir atmosferde biz 20 milyon doz aşıyı vatandaşlarımıza uyguladık. Tüm umutlarını Türkiye'nin tökezlemesine, ülkemizin kaosa ve krize sürüklenmesine bağlayan muhterislere fırsat vermeyeceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap