SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın kayıtsız şartsız yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın kayıtsız şartsız yanındayız

08 Kasım 2020 Pazar - 15:05




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli il kongresinde gündemew dair açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Açıklamalarına Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da işgal altındaki topraklarını geri almasıyla başlayan Erdoğan, kardeş ülkenin Şuşa zaferini tebrik etti.

"AZERİ TÜRK KARDEŞLERİMİZ SABRETTİLER, VE ZAFERE ULAŞTILAR"

Azerbaycan'ın 30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından ihmal edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Azeri Türk kardeşlerimiz sabrettiler ve zafere ulaştılar." dedi.

Türkiye'nin, Dağlık Karabağ sorununda ilk günden bu yana Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini açıkça belirten Recep Tayyip Erdoğan, işgal altında olan diğer toprakların da kısa sürede özgürlüğe kavuşturulacağını söyledi.


"AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİN ŞUŞA ZAFERİNİ TEBRİK EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'la ilgili açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Sözlerime Ermenistan tarafından işgal edilen 7 şehrini ve Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum."

30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen Azeri Türk kardeşlerimiz, sabrettiler ve zafere ulaştılar.

"AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN SEVİNCİ BİZİM DE SEVİNCİMİZDİR"

Türkiye, en başından beri Azeri Türk kardeşlerinin 30 yıldır yanında oldu. İşgal altında bulunan topraklarını kurtarma mücadelelerinde kayıtsız şartsız yanında oldu. Ermenistan’ın saldırganlığıyla başlayan çatışmaların ardından adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ’ı özgürlüklerine kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir. Şuşa’nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yankın olduğunun da işaretidir."


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan ın kayıtsız şartsız yanındayız  #2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan ın kayıtsız şartsız yanındayız  #3

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap