SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile telefonda görüştü

15 Eylül 2020 Salı - 15:44




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü.
 
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan  görüşmede, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Ermeni ve Bolşevik işgalinden  kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünü kutlayarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e ve  Azerbaycan halkına tebriklerini iletti.
 
102 yıl önce Anadolu'dan kardeş Azerbaycan'ın yardımına koşan Nuri  Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun Azerbaycan Milli Ordusu ile omuz omuza  vererek tarihi bir zafere imza attığını belirten Erdoğan, bu şanlı mücadelenin  bütün şehitlerini ve kahramanlarını rahmet ve hürmetle andı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan'ın, Bakü'nün kurtuluşunda  görüldüğü gibi, mevcudiyetlerine ve hayati menfaatlerine yönelik tehditler ve  saldırılar karşısında ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışmanın tüm  dünyaya hem bir örnek hem de bir mesaj olduğunu vurguladı.
 
Dün olduğu gibi bugün de "İki devlet, tek millet" şiarıyla bütün  alanlarda Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini derinleştirme ve iş birliğini  güçlendirme kararlılığını yineleyen Erdoğan, Türkiye'nin her zaman güçlü bir  destekle Azerbaycan'ın yanında olacağını kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'nün kurtuluş yıl dönümünde Türkiye'nin  Azerbaycan ile aynı coşku ve gururu yaşadığına işaret ederek kardeş Azerbaycan  halkına selamlarını iletti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap