SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan’a neler oluyor? Son konuşması kafa karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a neler oluyor? Son konuşması kafa karıştırdı

20 Ekim 2021 Çarşamba - 11:20




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde yaptığı konuşmalar ve hareketler sağlık problemleri olduğu iddiasını güçlendirirken bunun son halkası Angola ziyareti öncesi yaptığı konuşmada yaşandı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık problemlerinin olduğu gündemden bir türlü çıkmıyor. Son olarak gazeteci Timur Soykan da Erdoğan’ın havalimanındaki kağıda bakarak yaptığı konuşmasına dikkat çekerek yaşanan gariplikleri yazdı.

Gazeteci Timur Soykan kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Erdoğan’a neler oluyor” başlığı altında bir flood yayınladı. Soykan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretler öncesi basın mensuplarının sorularına kağıda bakarak cevap vermesine dikkat çekerek daha öncede yaptığı hareketleri takipçilerine hatırlattı.

Yazı dişinin sonunda ülkeyi yöneten kişinin sağlığı ve muhakeme yeteneğinin toplumu ilgilendirdiğini ortaya koyan Soykan, “Tek adam rejiminde bu soru işaretleri çok daha kritik bir hal alıyor. Kimsenin sağlık sorunu yaşamasını istemeyiz. Ülke yönetimi söz konusu olunca kamuoyunu tahmin edici açıklamalar yapılmalı.” İfadelerini kullandı.

Timur Soykan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişteki hareketlerini de hatırlattığı paylaşımında şunları yazdı:

Bir süredir ‘Erdoğan’a neler oluyor’ diye soruyoruz. Geçmişteki halinden çok farklı. Gaflar ve bazı farklı davranış biçimleri, toplumun gözleri önünde yaşanıyor ama yeteri kadar tartışılmıyor. Dün bu garipliklerin son halkası yaşandı. Bir video belgesel ile kayda geçirelim.


Erdoğan'ın dün (17 Ekim 2021) Angola ziyareti öncesinde yaptığı basın açıklaması garipti. Soruların önceden verildiğini çok belli edecek biçimde yanıtları kağıttan okudu. Aşağıdaki bir dakikalık videoyu dikkatli incelemekte fayda var.

Aynı basın toplantısındaki ikinci soruda da durum farksız. Erdoğan'ın önündeki kağıttan okuduğu anlaşılıyor.

ideo bilgiselde geçmişe doğru gidelim. 4 Eylül 2021. Rize'de açılış töreni. Erdoğan kurdeleyi erken kesen çocuğun kafasına vuruyor. Kameralar önündeki bu olay büyük soru işaretleri yaratıyor.

27 Ağustos 2021. Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Saraybosna'daki Başçarşı Camisi'nin açılışını yaptı. Prompter yoktu ve Erdoğan konuşmanın tamamını kartlardan okudu.

13 Ağustos 2021. Sel felaketi yaşanan Kastamonu Bozkurt'ta konuşan Erdoğan, sağ tarafında Süleyman Soylu'yu görünce irkildi. Sonra Murat Kurum'a bir süre baktı. Henüz sahilde cesetler aranırken miting havasında konuşması ve muhalefete yüklenmesi tepki çekti.



12 Ağustos 2021. Erdoğan'ın CNN Türk'te katıldığı programın canlı yayınında prompter cihazı göründü. Abdülkadir Selvi de fısıltıyla 'sufle' vermişti. Selvi, daha sonra prompter'a bazı verilerin yüklendiğini, soruların önceden verilmediğini yazdı.

31 Temmuz 2021. Erdoğan yangın felaketi yaşanan Marmaris’te Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle ilerlerken yolda karşıya geçmek için bekleyenlerin üzerine de çay fırlattı, bir polis son anda eğilerek kafasına doğru gelen çay paketinden kurtuldu.


21 Temmuz 2021. Erdoğan, telekonferans üzerinden partililerle bayramlaşırken yayınlanıyordu. ‘Prompter’dan konuşmayı okuduğu anlaşılan Erdoğan’ın bazı anlarda kelimeleri çok yavaş söylemesi, takılması ve yorgun hali dikkat çekti. Konuşurken kısa bir an uyukladı.


20 Temmuz 2021. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de toplu açılış töreninde ‘prompter’ı okumakta zorlandı. İki kez sorun yaşadıktan sonra “Kim yönetiyor bunu” diyerek kızdı.

2 Haziran 2021. TRT yayınında Erdoğan hayvan haklarına önem verdiğini anlattı. Hasan Öztürk bir evcil hayvanını geçen hafta kaybettiğini söyleyince Erdoğan "Öldürdün mü" diyerek güldü.



1 Ağustos 2020. Bayramlaşma yayınında Erdoğan prompter’da yazıyı kaçırdı ve danışmanlarına “Geri al, geri al…” dedi. Danışmanlar “Efendim canlı yayındayız” deyince dudağını ısırmıştı.

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap