SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde bir ilk!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde bir ilk!

25 Şubat 2017 Cumartesi - 09:10




Manisa'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında sahneye çıkan MHP'li başkan 'bozkurt' işareti yaptı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da yapımı tamamlanan ve açılışa hazır hale gelen değeri yaklaşık 219 milyon 407 bin lira olan 70 tesisin açılışını yaptı. Miting alanında toplanan on binlerce Manisalı'ya seslene Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyu istedi.

Öte yandan Erdoğan'ın mitinginde bir ilk de yaşandı. MHP referanduma 'evet' oyuyla destek verirken, Manisa'daki mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında MHP Manisa İl Başkanı Erhan Öztürk de yer aldı. Halkı selamlama anında ise MHP'li başkan 'bozkurt' işareti yaptı. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersin ise rabia işareti yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise MHP'li başkanın yaptığı 'bozkurt' işaretine dikkatli şekilde baktı.

"GEREKİRSE İDAM İÇİN DE REFERANDUM YAPABİLİRİZ"

Halka hitap eden Erdoğan,“İdam” sloganları üzerine, “Ben inanıyorum ki idam talebi parlamentoya gelecektir. Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda, bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı var; anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte 16 Nisan bunun da cevabı olacak. Bunun için de gerekirse bir referandum yolu açabiliriz. Parlamentodan çıkmıyorsa bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. Onun için de millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir” dedi.

"TEK ADAMCILIK CHP'NİN YAPISINDA VARDIR"


Yeni yönetim sistemi arayışının gerisinde asırlar boyunca yaşanan tecrübeler ve ortaya çıkan ihtiyaçlar olduğunu belirten Erdoğan, “Yeni yönetim sistemi ülkemizin hayrınadır. Türkiye’yi bu günlere onca badireye rağmen getirdik. Şimdi geleceğe çok daha güçlü şekilde taşıyacağız.16 Nisan’da sandıkları evetle patlatmak zorundayız. Birileri diyor ki ‘Türkiye’nin bu kadar sorunu var, bunları çözmek yerine niye sistemi değiştiriyorsunuz?’ İşte bu sebeple değiştiriyoruz. Sorunların özünü şahısların inisiyatifine kalmasın diye. İstikrar ve ülkenin teminatı şu bu değil, bizzat sistemin kendisi olsun diye anayasa değişikliği istiyoruz. ‘10 yıldır sorun çıkmıyor’ diyorlar. Bunun kerameti sistemden kaynaklanmıyor ki. Biz bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz. Türkiye hedeflerine daha kolay ulaşsın diye bu sistemi istiyoruz. Tek adamcılık Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapısında vardır. CHP’nin il başkanları o ilin il valisiydi aynı zamanda. Bu ülkeyi böyle yönettiler. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini daha güçlü sürdürsün diye bu sistemi istiyoruz. Türkiye, bölge ve dünyada etkin bir ülke haline gelsin diye istiyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden 57’si başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Ülkemize diz çöktürmeye uğraşanlara karşı güçlü mücadele vermek için bu sistemi istiyoruz. Türkiye darbelerin, muhtıraların sancısını çekmesin diye istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap