SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye referandum resti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye referandum resti!

26 Mart 2017 Pazar - 08:18




İngiltere'nin Brexit kararından sonra AB'nin Türkiye2ye karşı tutumlarını gözlemlediklerini söyleyen Erdoğan, "AB için referanduma gidebiliriz" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belek'te düzenlenen İngiltere ile Tatlıdil Forumu akşam yemeği ve kapanış törenindeki konuşmasında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Türk ve İngiliz taraflarına teşekkür etti.

AVRUPA BİRLİĞİ İÇİN DE REFERANDUMA GİDEBİLİRİZ!

Kurulduğu günden itibaren önemli bir boşluğu dolduran forumun hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye çok sert mesajlarda bulundu;

"Az önce dar kapsamlı görüşmede bir şey söyledim, 'Siz (İngiltere) Brexit ile ilgili bir karar aldınız yani 16 Nisan'dan sonra farklı şeyler olabilir' diye. Çünkü boşu boşuna buralara gelinmedi. İşte bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz, ileri derecedeki aşırı terör örgütleri, parlamento dikkat edin, orada benim resmimi koyuyor, yanında da şakağıma silah dayıyor. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olabilir mi? Ve bu ülke İsviçre. Bunun tabii benzerlerini Almanya'da gördük, Hollanda'da gördük, Belçika'da gördük, görmeye devam ediyoruz. Şimdi benzeri bir Brexit için biz de şu anda 16 Nisan'da bir referandum yapıyoruz, arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız, uymak zorundayız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap