SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da

09 Ekim 2017 Pazartesi - 15:57




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı için Ukrayna’ya gitti. Ebedi Zafer Anıtı'nı ziyaret ederek çelenk





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden  İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve bazı  ilgililer  uğurladı. Özel uçak "TUR" ile saat 11.55'te hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan  ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri  Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Ukrayna'ya gitti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  saat 13.35'te Ukrayna'nın başkenti Kiev'e vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borispol Havalimanı'nda, Ukrayna Dışişleri  Bakan Yardımcısı Olena Zerkal, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha,  Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve büyükelçilik personeli tarafından  karşılandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna temasları  kapsamında Ebedi Zafer Anıtı'nı ziyaret ederek çelenk bıraktı.Daha sonra Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’ne geçen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından  resmi tören ile karşılandı.İki ülke milli marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Daha sonra Erdoğan’a Ukraynalı heyet, Poroşenko’ya ise Türk heyeti tanıtıldı. Erdoğan ve Poroşenko daha sonra ikili görüşmeye geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap