SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhur İttifakı’nda ‘emekliye zam’ çatlağı büyüyor! DSP’den ‘asla’ çıkışı

Cumhur İttifakı’nda ‘emekliye zam’ çatlağı büyüyor! DSP’den ‘asla’ çıkışı

05 Ağustos 2023 Cumartesi - 14:50




Emekli maaşına zam yapmayan AK Parti hükümetine Cumhur İttifakı ortaklarından bir bir tepkiler yükseliyor. Cumhur İttifakı'nda emekliye zam çatlağı günden düne büyürken bir tepki DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan geldi





AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimlerde destekleyen ve Cumhur İttifakı’na dahil olan ortaklardan emekli maaşı zam tepkisi gelmeye devam ediyor. 

Cumhur İttifakı’ndan emekli maaşı çatlağına, TBMM'ye AK Parti listelerindeN giren Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal dahil oldu. Aksakal asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“DSP olarak sadece bugün uygulanan ekonomi politikaları değil önceki dönemde de ortaya konulan uygulamaları en net şekilde eleştirmiş, doğru önermeleri de yapmıştık” diyen DSP lideri Önder Aksakal, “Özellikle tarımsal üretimden uzaklaştırılan ülkemizin ivedilikle yeniden tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kendi iç dinamikleriyle kalkınmanın yolunu açması gerektiğini anlata geldik” dedi. 

ÇOK GERİDE KALMIŞ EMEKLİ MAAŞI MAKUL GÖRÜLEMEZ

Aksakal, “Bugün, açlık sınırının dahi gerisinde kalmış bir asgari ücret nasıl kabul edilemez ise, onun da çok gerisinde kalmış bir emekli maaşı asla makul görülemez” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

CUMHUR İTTİFAKININ DİĞER ORTAKLARDAN DA TEPKİ GELMİŞTİ

Cumuhur İttifakı’nda yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de emekliler için seyyanen zam çağrısında bulunmuş, “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” ifadelerini kullanmıştı.


Cumhur İttifakı'nda yer alan ancak Meclis'e giremeyen Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici de seyyanen zam çağrısında bulunmuş ve “Memurlarımızın maaşına yapılan seyyanen 8 bin 77 lira emeklilerimizin maaşına da eklenmeli. En düşük emekli maaşının, asgari ücretin üzerinde olması gereklidir.” demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap