SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten açıladı

Cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten açıladı

30 Nisan 2021 Cuma - 13:08




Bugün cuma namazı kılınacak mı? Camiler açık mı? 29 Nisan 19.00 itibariyle başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs tarihine kadar sürecek. Vatandaşlar tam kapanma sürecinde camiler açık mı, cuma namazı kılınacak mı sorularına yanıt arıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanı tarafından yapılan son açıklamalar...





Tam kapanmada camiler açık mı, cuma namazı kılınacak mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma uygulanmaya başlandı. Bugün kılınacak cuma namazı için ise vatandaşlar merakla bu sorunun yanıtını arıyor. '30 Nisan Cuma namazı camilerde kılınacak mı? Cuma namazı camide, cemaatle kılınan bir namazdır.

İşte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın konu ile ilgili açıklamaları...

CAMİLER AÇIK MI? CUMA NAMAZI KILINACAK MI? 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgını (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 29 Nisan 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma sürecinde camilerde cemaatle namaz kılınacağını belirterek, "Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız camilerde kılınacak." ifadelerini kullandı.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? 

Cuma namazı camide cemaatle birlikte kılınır. Cuma namazı öğle vakti kılınır.Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap