SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çıraklık bitti üstatlık başladı

Çıraklık bitti üstatlık başladı

16 Haziran 2015 Salı - 14:16




CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP’yi zor günlerin beklediğini belirterek "Çıraklık bitti, kalfalık bitti, ustalık bitti, üstatlık dönemim başl





Türkiye ve CHP'yi zor günler beklediğine değinen İnce, "Fizikte doğru hemen söylenir, siyasette doğru zamanı gelince söylenir. Zorlukları kısa süre içinde anlatırım diye düşünüyorum. Koalisyon kurmak kolay iştir, yıkmak zordur. 1991-1995 arasındaki DYP-SHP hükümetinde yaşadığımız zorlukları çok iyi hatırlıyorum. Milletvekilimizi Kızılay Meydanı'nda döven polisin bulunamamasını hatırlıyorum, Çekiç Güce 'hayır' deyip sonra 'evet'  dediğimizi hatırlıyorum. Kırmızı plakalara binmek istiyoruz. Acaba Cumhurbaşkanı sizin müsteşarlarınızı, genel müdürlerinizi atayacak mı, sizi zora sokacak mı?

İnce, "Koalisyon hiç kurulmazsa da cezalandırma olmaz mı?" sorusuna,  "Hayır AKP,birinci parti. Ülkenin hükümetsiz kalmasını istemiyorsa hükümeti biz kuralım, AKP bizi dışarıdan desteklesin" yanıtını verdi. Erken seçimin gerekirse yapılması gerektiğini savunan İnce, "Bundan kaçınmamalıdır, korkmamalıdır. Zaten bundan korkan parti kaybeder. Meydan okuyamayan parti olası erken seçimde kaybeder" diye konuştu. İnce, başka bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile istediği zaman görüşebileceğini, ancak bu konuları kendisiyle paylaşmadığını kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap