SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Çözüm sürecinin muhatabı hükümet"

"Çözüm sürecinin muhatabı hükümet"

27 Mart 2013 Çarşamba - 14:14




TBMM Bakanı Cemil Çiçek, Akil Adamlar Komisyonu'nun kurulup kurulmayacağına ilişkin, "Çözüm süreciyle ilgili bütün görüşmeler hükümet tarafından yürüt





TODAİ'de düzenlenen 2. Kamu Etiği Kongresi'ne katılan TBMM Başkanı Çiçek, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. TBMM Başkanı Çiçek, basın mensuplarının 'Akil Adamlar Komisyonu'yla ilgili sorusu üzerine şöyle dedi: "Süreçle ilgili bütün görüşmeler hükümet tarafından yürütülüyor. Dolayısıyla bu işlerin muhatabı hükümet. Bir ihtiyaç duyuluyor mu, duyulmuyor mu, nasıl bir planlama yapılıyor, onu bilmiyorum. Bilmediğim konu ile ilgili de 'şuna ihtiyaç var, buna ihtiyaç yoktur' tarzında değerlendirme yapmam da doğru olmaz. Uygun da olmaz. İhtiyaç duyarsa elbette hükümet bunun gereği neyse onu yapar. Buna bakmak lazım; biri ihtiyaç duyuyor diye bir başkası ihtiyaç duymuyor olabilir. Onun için birinin lafını alıp ötekine, ötekininkini bana getirseniz bunun içinden çıkamayız. Onun için bence bu işleri bize değil de bu işin doğrudan muhatabı olan hükümete, hükümetten de sadece bu işle muhatap olanlara sorarsanız bu süreç daha sağlıklı gider. Yoksa kafa karışır benim kanaatim odur. Çünkü herkes farklı farklı açıklama yapıyor. Bilgiye göre değil de tahminlerine göre ve kendi muhteviyatı göre değerlendirme yapıyor. O zaman da sonuçlar farklı olur. Halbuki bu iş biraz bilgi ile yürütülmesi gereken bir iştir. Bu işin bilenlerin sayısının da sınırlı olduğunu söylemek lazım. Onun için benim bu konuda fazla bir bilgim yok bu konu ile ilgili konuşmasam daha iyi olur."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap