SON DAKİKA



Haber > Gündem > Covid-19 mutasyonu orijinalinden çok daha tehlikeli

Covid-19 mutasyonu orijinalinden çok daha tehlikeli

26 Aralık 2020 Cumartesi - 09:39




İngiliz bilim adamları İngiltere'den ortaya çıkan Covid 19 mutasyonunun önceki mutasyonlardan daha tehlikeli olduğu sonucuna vardı. Yüzde 70 daha bulaşıcı olan virüs hasta sayısında artışa yol açabilir.





İngiliz bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) İngiltere'de keşfedilen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu belirtilen yeni mutasyonunun, daha önce keşfedilen mutasyonlardan çok daha tehlikeli hale gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

MedicalXpress portalının aktardığına göre, Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulu’na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Matematiksel Modelleme Merkezi'nden bilim insanları, yeni mutasyonun orijinalden yüzde 56 oranında daha bulaşıcı olduğunu ifade etti. Bu özelliğin, hastanelerdeki hasta sayısında artışa yol açacağı tahmin ediliyor.

İngiltere'de karantina dahil uygulanan kısıtlamaların böyle bir senaryoyu engellemeyeceğinin altını çizen bilim insanları, tedbirlerdeki gevşemenin ise vaka sayısında keskin bir artışa yol açacağını kaydetti.
 
Fransa'da, İngiltere ile temaslı bir kişide yeni tip koronavirüsün daha bulaşıcı türü tespit edildi.
Fransa Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Londra'dan 19 Aralık'ta Fransa'nın Tours kentine gelen bir Fransızda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha bulaşıcı türüne rastlandığı belirtildi.

Söz konusu kişinin semptom göstermemesine rağmen karantinaya alındığı ve bu kişiyle temaslıların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başlandığı ifade edildi. 

Bugün itibarıyla ülkedeki başka kişilerde de bu yeni türün görülebileceğinin aktarılarak virüsün insan hücrelerine yapışarak hızla nüfuz ettiğine işaret edildi.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, Covid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün tespit edildiğini duyurmuş, ardından aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, İngiltere ile olan seyahatlere kısıtlamalar getirmişti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap