SON DAKİKA



Haber > Gündem > Coronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı artıyor

Coronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı artıyor

13 Mart 2020 Cuma - 14:43




Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs şu ana dek 120'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Coronavirüs dünya genelinde son bilgilere göre 126 bini aşkın kişiye bulaşırken 4 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti.





Avrupa'da Coronavirüs bilançosu da artıyor. İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 1016'ya yükselirken İspanya'da da bir günde en yüksek olüm sayısı bildirildi. Ülkede corona virüsten ölenlerin sayısı 84'e yükseldi. İngiltere'de can kaybı 10'a çıktı. İran'da ise virüs nedeniyle 514 kişi hayatını kaybetti.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 514'E YÜKSELDİ

İran'da yeni tip coronavirüs  nedeniyle 85 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 514'e yükseldi.

Son bilgilere göre ise ülkedeki vaka sayısı ise 11 bin 364'e yükseldi. Cihanpur, 3 bin 276 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı. İran'da Covid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı son açıklamada, çok yakında geniş çaplı corona virüs taramasına geçileceğini duyurdu. 

Trump her ne kadar coronavirüs salgınını ciddiye almasa da dün, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile basının karşısına geçtiklerinde bu kez tokalaşmayı tercih etmedi. İki lider bunun yerine 'Namaste' selamı vermişti.


ABD Başkanı Donald Trump ile Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro geçtiğimiz hafta bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmenin ardından Bolsonaro'nun heyetinde olan Fabio Wajngarten'in corona virüs testleri pozitif çıkmıştı.

İTALYA'DA 1016 ÖLÜM

İtalya'da yeni tip coronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 189 kişi artarak, 1016'ya yükseldi.

Ülkede, üç hafta önce görülmeye başlayan Covid-19 nedeniyle bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. 

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da günlük düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki Covid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Ülkede mevcut vaka sayısının 12 bin 839'a çıktığını aktaran Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde, virüs bulaşanların toplam sayısının 15 bin 113 olduğunu bildirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap