SON DAKİKA



Haber > Gündem > Coronavirüs can almaya devam ediyor!

Coronavirüs can almaya devam ediyor!

09 Mart 2020 Pazartesi - 09:08




Corona virüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı dünya genelinde 3 bin 825, vaka sayısı ise 110 bin 041 oldu. Avrupa'da virüsün en çok can aldığı İtalya'da hükümet corona virüsün yayılmasını önlemek için dünyaca ünlü kentlerini 2 Nisan'a kadar karantinaya alacağını duyurdu. Karantinadan 16 milyon insanın etkilenebileceği tahmin ediliyor.





Virüs Türkiye'nin sınır komşularından Bulgaristan'a da sıçradı. İran'da ise hayatını kaydebenlerin sayısı 194'e çıktı. Bangladeş'te ilk kez Covid-19 vakasının görüldüğü bildirildi. İsrail ise yeni tip corona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Mısır ile kara sınır kapısını kapattığını duyurdu. Irak'ta ise ölümcül virüs nedeniyle 2 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu. Mısır ise ölümcül virüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu.
  
Çin’de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte22 kişi daha hayatını kaybett, can kaybı 3 bin 122’ye çıktı.  40 yeni vaka tespit edildi. Bununla birlikte ülkedeki toplam can kaybı 3’ü Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 3 bin 122’ye yükselirken, Covid-19 vakası da 80 bin 735’e ulaştı. 

BİR KOMŞUYA DAHA SIÇRADI

Virüs Türkiye'nin sınır komşularından Yunanistan, Irak, İran, Ermenistan ve Gürcistan'ın ardından Bulgaristan'a da sıçradı. Ülkede yeni tip corona virüs şüphesiyle incelenen 70 vakanın 4'ünde virüse rastlandığı bildirildi. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkede ilk Covid-19 vakalarının kayda geçmesi üzerine kabineyi olağanüstü topladı.

İRAN'DA BİR GÜNDE 49 KİŞİ ÖLDÜ

İran'da yeni tip corona virüs nedeniyle 49 kişinin daha ölmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 194'e çıkarken vaka sayısı da 6 bin 566 oldu.

IRAK'TA 6. ÖLÜM

Irak Sağlık Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle bir kişinin daha yaşamını yitirmesiyle hastalıktan ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Seyf el-Bedr de vaka sayısının 62'ye yükseldiğini bildirdi.

SINIR KAPILARI KAPATILDI

Irak Sınır Kapıları Kurumu, virüs ile mücadele kapsamında ülkenin İran'la arasındaki 5 kara sınır kapısının 15 Mart'a kadar kapatıldığını açıkladı. Kararın, Iraklılar dahil tüm yolcuların girişini kapsadığı kaydedildi.Bağdat, salgın nedeniyle şubat ayında İran'dan gelen yolcuların ülkeye girişini engellemişti. Irak ayrıca resmi ve diplomatik heyetler haricinde İran, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland, Singapur, İtalya, Kuveyt, Bahreyn, Fransa, İspanya'dan ülkeye yolcu girişini ve vatandaşlarına bu ülkelere seyahati yeni bir uyarıya kadar yasaklamıştı.

ABD'DE CAN KAYBI 21'E ÇIKTI

ABD'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi.
Yetkililer, 18'i Washington, 2'si Florida ve biri California'da olmak üzere ülke genelinde Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e çıktığını açıkladı.Ülke genelinde 33 eyalette virüs tespit edilenlerin sayısı 512'ye ulaştı.

İTALYA'DA BİR GÜNDE 133 ÖLÜM

İtalya'da yeni tip corona virüsten 133 kişi daha hayatını kaybetti, bu sayı ülkede bir gün içinde salgından en çok ölüm vakası olarak kayıtlara geçti.

HAYAT DURMA NOKTASINDA

Virüs nedeniyle şu ana kadar 366 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da ise Lombardiya Bölgesi ve 14 kent karantinaya alındı.

Başbakan Conte, gece geç saatlerde başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’un ilk görüldüğü 10 kadar beldeyi kapsayan kırmızı bölge uygulamasını genişlettiklerini ifade ederek, "İki bölge oluşturduk. Bunlardan biri Lombardiya'yı, diğeri de farklı illeri ilgilendiriyor. Bu iki bölgeye daha sıkı bir güvenlik rejimi uygulayacağız ve giriş-çıkışlara yönelik bir kısıtlama olacak." diye konuştu.
Conte, karantinaya alınan bu bölgelerde spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını, onun dışındaki bütün kamusal alandaki etkinliklerin durdurulduğunu bildirdi.
Ölümcül corona virüs salgını nedeniyle İtalyan futbolu da durma noktasına geldi. İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Serie A yönetiminin maçları seyircisiz oynatmak yerine ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini söyledi.

BANGLADEŞ'TE İLK VAKA

Bangladeş'te ilk kez Covid-19 vakasının görüldüğü bildirildi.
Virüs tespit edilen 3 kişiden 2'sinin yakın zamanda İtalya'dan döndüğü, üçüncü hastanın İtalya'dan dönen vatandaşlar ile temas kurduktan sonra virüse yakalandığı bildirildi.

İSRAİL'DEN VİRÜS ÖNLEMİ

İsrail, yeni tip corona virüs ile mücadele kapsamında Mısır ile kara sınır kapısını kapattı. Öte yandan, Mısır, ülkede tedavi gören Alman uyruklu bir kişinin ölümcül corona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.
  
SUUDİ ARABİSTAN'DA EĞİTİME VİRÜS ENGELİ

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına karşı önlem amacıyla yarından itibaren ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap