SON DAKİKA



Haber > Gündem > Corona virüsten en çok hangi sektörler etkilendi

Corona virüsten en çok hangi sektörler etkilendi

11 Nisan 2020 Cumartesi - 17:03




Corona virüsten en çok etkilenen sektör sorusuna muhtemelen herkes kendi sektöründen örnek gösterecektir. Ancak bu yeni virüse hazırlıksız yakalanan insanlık bazı sektörlerde çok daha fazla kayıp yaşadı. Bu kayıplardan bazıları hızlı bir şekilde telafi edilebilecek boyutta.





Ünlü tarihçi Yuval Noah Harari koronavirüs salgınından sonra dünyanın nasıl bir yer olacağı ile ilgili oldukça kapsamlı çalışmalar yürütmüştü. Ancak elbette tahminler daha çok küresel boyuttaydı.
 
Deloitte Danışmanlık ekibinin Marketing Türkiye için hazırladığı son rapor Türkiye’de hangi sektörlerin daha çok etkilendiğini gözler önüne serdi. Onların yaptıkları çalışmalara göre Türkiye’de özellikle eğitim sektörü çok büyük bir yara aldı. Ayrıca imalat sanayi de en çok etkilenen sektörler içerisinde yer alıyor.
Bu kuruluşun yaptığı araştırmaya göre krizden en fazla yarar elde eden platformlar görüntülü konuşma şirketleri oldu. Ayrıca medya ve internet gibi platformlar da en çok kazananlar arasında yer aldı. Kargo şirketlerinin kayıp yaşadığı söylense bile bu pek inandırıcı değildi.
 
Ticaretin daha çok internet alanına kayması ile birlikte kargo şirketleri de çok daha fazla kazanmaya başladı. Türkiye’de en çok kazanan kuruluşlar hiç şüphesiz online işlem yapanlar oldu. CNN TÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap