SON DAKİKA



Haber > Gündem > Corona virüs tedavisinde umut ışığı

Corona virüs tedavisinde umut ışığı

06 Mart 2020 Cuma - 15:25




Tüm dünyada korku yaratan corona virüs salgını tedavisinde, HIV ve multipl skleroz ilaçları kullanılarak virüsün kanda çoğalmasını önlendiği iddia edildi.





İspanya'da corana virüs taşıyan bir hastanın HIV ve multipl skleroz ilaçları kullanılarak tedavi edilmesinin rapor edilmesiyle hastalıkla mücadele de yeni bir umut ışığı doğdu.

KANDA ÇOĞALMASINI ENGELLEDİ

Hastalığa geçtiğimiz ay yakalanan Miguel Angel Benitez isimli vatandaş acil olarak Sevilla'da bulunan Virgen del Rocio Hastanesine kaldırılmıştı. 62 yaşındaki hastaya tedavi sürecinde HIV hastalarını tedavi etmek için kullanılan antiretroviral ilaç lopinavir-ritonavir verildiği ve bu ilaç sayesinde virüsün kanda çoğalmasını önlendiği belirtildi.

Öte yandan Madrid'deki Ramon y Cajal hastanesi doktorlarından Santiago Moreno virüsün HIV'e çok benzediğini ve bu alanda kullanılan ilaçların virüsle mücadele de büyük yarar sağladığını belirtti, buna karşın İspanyol bilim adamları, Benitez'in iyileşmesinin ardından tüm hastaların tedaviye yanıt vereceği anlamına gelmediğini söylediler.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap