SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çölleşmeye dikkat

Çölleşmeye dikkat

13 Temmuz 2015 Pazartesi - 11:42




Orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu Yanlış sulama nedeniyle dünyada her yıl 500 bin hektar alanın çölleştiğini belirtti.





Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sadece yanlış sulama nedeniyle dünyada her yıl 500 bin hektar alanın çölleştiğini belirterek, "BM Çevre Programı (UNEP) verilerine göre, çölleşme süreci dünyaya, her yıl 42 milyar dolardan fazla mali yük getirmektedir. Sadece Afrika'nın yıllık kaybı 9 milyar dolardır" değerlendirmesinde bulundu.Eroğlu, yaptığı açıklamada, günümüzde dünyada 250 milyondan fazla insanın doğrudançölleşme ve kuraklıktan etkilendiğini kaydederek, 4 milyar hektardan fazla arazinin çölleşme tehdidi altında bulunduğunu vurguladı.

Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre, 110'dan fazla ülkede yaklaşık 1,2 milyar insan çölleşme tehdidi altında. Dünya topraklarının yüzde 25'i, dünyadaki kurak alanların yüzde 75'i ve gelişmekte olan 110 ülkenin yüzde 90'ı çölleşme riskiyle karşı karşıya. Eroğlu, "Dünyanın çöller hariç kurak alanlarının yüzde 70'den fazlasının bozulmuş olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bu soruna karşı ciddi önlemler alınmalıdır" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap