SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çöl tozları yarın akşam gidecek!

Çöl tozları yarın akşam gidecek!

02 Nisan 2022 Cumartesi - 19:36




Meteoroloji uzmanı Abdullah Macit, Afrika kaynaklı kum fırtınasının pazar akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini söyledi.





Kuzey Afrika üzerindeki alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketiyle Türkiye’nin batı kesimlerinde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımları gözlendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 30-31 Mart’ta Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Karadeniz’in batı kesiminde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımına ilişkin uyarmıştı.

Meteoroloji uzmanı Abdullah Macit, kuvvetli rüzgarların Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in orta ve batı kesimlerinde etkisini hafta sonu da devam ettireceğini söyledi. Macit, “Rüzgarların kuvvetinin pazar 90 kilometreye kadar çıkmasını bekliyoruz. Pazar akşam saatlerinden itibaren rüzgarla beraber toz taşınımı da etkisini yitirecek” dedi.

Macit, toz taşınımı nedeniyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklindeki yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap