SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çocuklara özgür türkiye bırakacağız

Çocuklara özgür türkiye bırakacağız

23 Nisan 2017 Pazar - 11:16




CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza özgür, adil ve barış içeri





CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin açıklama yaptı. 23 Nisan 1920 tarihinin milletin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Milletvekili Bayraktutan, bu tarihte halkın egemenliğini kendi eline aldığını, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine başladığını dile getirdi. Bayraktutan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Atatürk’ün ‘milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ ifadesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sorumluluğu altında vatanın kurtarılması ve Cumhuriyetin ilanıyla zafere ulaşmıştır.”

EGEMENLİĞİN SİMGESİ

Bayraktutan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Milletimizi bağlayan esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgür ve hak sahibi vatandaş yapan, milletin büyük güçlüklerle elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimiz kuruluş gününü çocuklara ve yeni nesillere armağan etmiştir. Bu armağan Meclisimizin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun da simgesidir. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasimize yönelen tüm tehditleri bertaraf ederek, Cumhuriyetimizi özgürlükçü demokrasiyle taçlandırma iradesine sahiptir. Çocuklarımıza özgür, adil ve barış içerisinde bir Türkiye bırakacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap