SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çocuklar oruç tutar mı?

Çocuklar oruç tutar mı?

29 Mayıs 2016 Pazar - 16:37




İslam dinine göre ergenlik çağına gelmeyen çocukların oruç tutması uygun görülmüyor.





İslam dinine göre ergenlik çağına gelmeyen çocukların oruç tutması uygun görülmüyor. Ancak ramazan ayında ailelerinden ve çevrelerinden oruç tutanları gören çocuklar bu konuda merak ve ilgi duyabiliyorlar.

Bu nedenle çocukların bu ilgilerini kırmadan ve sağlıklarını bozmayacak şekilde orucun ne olduğunu neden tutulması gerektiği anlatılmalı ve gerektiği takdirde oruç tutmalarına izin vermek doğru bir davranış olacaktır.

ÇOCUKLARA RAMAZAN HEYECANI YAŞATILMALI

Ergenliğe kadar olan sürede çocuklar ramazan ayında yaşanan iftar, sahur gibi kavramların bir parçası olmayı isteyebilirler. Özellikle uzun yaz günlerinde oruç tutarak uzun süre aç ve susuz kalarak gerçek anlamda oruç tutmalarını istemek ya da buna izin vermek çocukların sağlıkları bakımından riskli olabilir.

Fakat bu çocukların ramazan ayını ve oruç sürecini yaşamayacakları anlamına gelmiyor. Çocuklar eğer uyanabiliyorsa tüm aile ile birlikte sahura kalkıp, iftar saati yaklaştığında ezanın okunmasını bekleme hevesini tadarak bu hoş duyguları yaşayabilir.


Fakat bunları yaşarken çocukların bütün gün aç ve susuz kalması yerine, çocuklara büyüyüp gelişimlerini tamamlayana kadar öğle yemeği yemeleri gerektiği anlatılarak bu şekilde oruç tutabileceği ve orucunun bu nedenle bozulmayacağını, tamamen büyüdüğünde hiçbir şey yemeden ve içmeden oruç tutabileceği anlatılabilir.

Bu şekilde bir tavır sergileyerek hem çocukların ramazana ve oruca karşı heveslerini almalarını sağlayabilir hem de orucun dinimiz açısından bakıldığında hangi mesajı vermek istediği doğru bir şekilde anlatılmış olur. Bu nedenle oruç tutmak isteğinde olan çocuklara heveslerini kırmadan ve gelişimlerini sekteye uğratmadan destek olmak en doğru davranış olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap