SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çocuk hükümlü sayısı arttı mı?

Çocuk hükümlü sayısı arttı mı?

12 Aralık 2015 Cumartesi - 09:41




Çocuk hükümlü sayısına ilişkin önemli bir açıklama yapan Adalet Bakanlığı, bugüne kadar önemli bir artışın olmadığını kaydetti.





Adalet Bakanlığı'ndan çocuk hükümlü açıklaması... Adalet Bakanlığı, çocuk hükümlü sayısına ilişkin bir açıklama yaparak gözle görülür bir artışın olmadığını söyledi. Açıklamada, bazı basın organlarında 5 yıl içinde 5 kat arttığına ilişkin haberler yer aldığı hatırlatılarak; ‘Ülkemizdeki nüfus artışı ve ceza infaz kurumlarının mevcudu da dikkate alındığında çocuk hükümlü/tutuklu sayısında 2003 tarihinden bugüne kadar önemli bir artışın olmadığı açıkça görülmektedir’ denildi.

Adalet Bakanlığı Basın Birimi tarafından yapılan açıklama şöyle; ‘Bazı basın yayın organlarında 5 yıl içinde çocuk hükümlü sayısının 5 kat arttığına dair haberler yer almıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye’deki ceza infaz kurumlarında bulunan çocuk hükümlü/tutuklu sayısının açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur: Buna göre; 31.12.2002 tarihinde ceza infaz kurumlarında 2.045 çocuk bulunmakta olup, bu da tüm ceza infaz kurumları kapasitesinin % 3,4′üne karşılık gelmektedir. 31.12.2006 tarihinde ceza infaz kurumlarında 2.115 çocuk bulunmakta olup, bu da tüm ceza infaz kurumları kapasitesinin % 3′üne karşılık gelmektedir. 31.12.2011 tarihinde ceza infaz kurumlarında 2.334 çocuk bulunmakta olup, bu da ceza infaz kurumları kapasitesinin % 1,8′ine karşılık gelmektedir. Bugün itibariyle ceza infaz kurumlarında 1.653′ü tutuklu, 358′i hükmen tutuklu ve 345′i hükümlü olmak üzere toplam 2.356 çocuk bulunmaktadır. Bu da tüm Türkiye’deki ceza infaz kurumları toplam kapasitesinin % 1,3′üne karşılık gelmektedir. Ülkemizdeki nüfus artışı ve ceza infaz kurumlarının mevcudu da dikkate alındığında çocuk hükümlü/tutuklu sayısında 2003 tarihinden bugüne kadar önemli bir artışın olmadığı açıkça görülmektedir.’ 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap