SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cıngırt Kayası’nda Arkeolojik kazı çalışmaları baş

Cıngırt Kayası’nda Arkeolojik kazı çalışmaları baş

13 Ağustos 2012 Pazartesi - 14:38




Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan ve geçen yıl yüzey araştırması yapılan Cıngırt Kayası’nda 2 bin 150 yıl öncesine ait Helenistik dönemine ait veriler





Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Arkeologları tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle Müze Müdürlüğü yönetiminde Yrd. Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol ve 9 arkeolog tarafından bu yıl başlatılan kazı çalışmalarının yürütüldüğü Fatsa Cıngırt Kayası’nda çalışan ekibi kazı evinde ziyaret etti. Cıngırt Kayası’nda yapılan ilk kazılarda Helenistik döneme ait buluntulara ulaşıldığını söyleyen Vali Orhan Düzgün, “2010 yılında Kurul Kalesi’nde başlattığımız kazıların ardından, Cıngırt Kayası’nda bulunan eserler de Mitridates Krallığı’na ait” dedi. Vali Düzgün, kültür turizminin gelişmesi adına Kurul Kalesi ile Cıngırt Kayası’nda ortaya çıkan eserlerin umut vaat ettiğine dikkat çekti. Geçen yıl Vali Orhan Düzgün’ün isteği doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle yüzey araştırması yaptıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol ise, ”Bu araştırmada Helenistik döneme tarihlenen veriler elde ettik. Burada gördüğümüz mağara şeklindeki mimari, tarihte Karadeniz Bölgesi’nde birçok yerde uygulanan özelliğe sahip. Burada sadece Helenistik döneme değil, daha sonraki dönemlere ait iskanlar olduğunu da gördük” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap