SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çin'le nükleer imza atıldı

Çin'le nükleer imza atıldı

09 Nisan 2012 Pazartesi - 17:54




İki ülke arasında çeşitli konularda niyet mektubu imzalandı.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çinli mevkidaşı Wen Jiabao’nun Pekin’de başkanlık ettikleri heyetlerarası görüşmeden sonra iki ülke arasında nükleer enerjinin de içeren çeşitli konularda niyet mektubu imzalandı. Heyetlerarası ve baş başa gerçekleşen görüşmelerden sonra Başbakan Erdoğan ve Çinli mevkidaşı Jiabao’nun da katılımıyla birtakım anlaşmalar imzanlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına İlişkin İşbirliği Anlaşması ile nükleer enerji alanında işbirliğini içeren niyet mektubunu imzaladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise kültür merkezlerinin karşılıklı kuruluşu hakkında niyet mektubu ile yatırımların karşılıklı teşviki ve korunmasına dair müzakerelerin tamamlanmasına dair niyet beyanını imzaladı. Ayrıca Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli, TRT ile Çin Ulusal Televizyonu CCTV arasındaki ikili işbirliği anlaşmasını imzaladı. Törende Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AK Parti Ankara MilletvekiliYalçın Akdoğan ile THY Genel Müdürü Temel Kotil de hazır bulundu. sını imzaladı. Törende Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AK Parti Ankara MilletvekiliYalçın Akdoğan ile THY Genel Müdürü Temel Kotil de hazır bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap