SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cinayetten haksız tutuklamaya tazminat!

Cinayetten haksız tutuklamaya tazminat!

18 Mayıs 2016 Çarşamba - 10:47




BURSA'da, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca'nın 2011 yılında öldürülmesi olayında tutuklanan ve 69 gün cezaevinde yattıktan sonra cinaye





Tahliye edilen 3 kardeşe bin 400'er lira maddi, 3'er bin lira da manevi tazminat ödenmesina karar verildi.

Bursa merkez Nilüfer İlçesi'nde, Deri Organize Sanayi'nin bulunduğu Badırga Köyü yakınlarında, 2011 yılının mart ayında köylüler tarafından yarısı dere içinde bulunan parçalanmış çıplak kadın cesedinin bir süredir kendisinden haber alınamayan Sema Karakoca'ya ait olduğu tespit edildi. Ceset daha sonra ailesine teslim edilirken, 101 kişinin ifadesine başvuran jandarma aralarında 36 yaşındaki Mahfuz, 35 yaşındaki Niyazi ve 31 yaşındaki Nizan Ceylan kardeşlerin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılıp tutuklanan şüpheliler 69 gün cezaevinde kaldıktan sonra suçsuz oldukları ortaya çıkınca serbest bırakıldı.

YARGITAY İLK TAZMİNATI FAZLA BULDU

Ceylan Kardeşler bunun üzerine Bursa 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'Maliye Hazinesi' aleyhine faizleriyle birlikte 450 bin TL tutarında maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yapılan yargılama sonrası mahkeme, henüz katil veya katilleri bulunamayan Sema Karakoca cinayetinde haksız yere cezaevinde kalan Ceylan kardeşlerin her birine, asgari ücretin brütü üzerinden bin 831 lira maddi, 6'şar bin lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yargıtay maddi tazminatın asgari ücretin neti üzerinden hesaplanmasını, manevi tazminatın da makul bir miktara düşürülmesini isteyerek kararı bozdu.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararına uyarak davacıların her birine faizleri hariç bin 400 lira maddi ve 3 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Yargıtay bu kararı onaylarsa Ceylan kardeşlere cezaevinde 69 gün süreyle haksız yere kalmanın bedeli olarak 4 bin 400'er lira alacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap