SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çin’de fabrikalar tekrar üretime başladı!

Çin’de fabrikalar tekrar üretime başladı!

26 Mart 2020 Perşembe - 12:52




Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü, o bölgeden başlayarak tüm dünyadaki otomotiv üretiminde işlerin durmasına yol açtı. Otomotiv devleri, çeşitli lokasyonlardaki faaliyetlerine geçici olarak ara verdiklerini belirtiyorlar.





Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, Wuhan’dan başlayıp tüm dünyaya yayılan korona virüsü salgını yüzünden her sektörde olduğu gibi otomotivde de ciddi kayıplar ve sorunlar yaşanıyor. En büyük otomobil üreticileri dünyanın her yerine yayılmış olan üretim ağlarında belirli kesintiler yaparak virüsün yayılma hızını önlemeye çalışırken, ekonomik anlamda artan yüklerini de hafifletmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Volkswagen’den Ford’a, Ford’dan Toyota’ya, Toyota’dan Nissan’a akılınıza gelebilecek her marka ve grup neredeyse üretimlerini tamamen durdurmuş durumda. Avrupa’da Volkswagen tüm fabrikalarında, Renault neredeyse tüm fabrikalarında, Toyota İngiltere’de, Volvo Belçika’da, Ford İspanya’da üretimlerine geçici olarak ara vermiş durumda. İtalya’daki durum ise gerçekten pek iç acıcı değil.

SALGININ BAŞLADIĞI ÇİN’DE İSE İŞLER NORMALE DÖNÜYOR!

Bloomberg’in Çin’den gelen haberlerine göre ise bölgedeki üreticilerin hayatlarının yavaşta olsa normale döndüğü yönünde. Çin otomotiv pazarında şubat ayında yaşanan ciddi kayıp, mart ayında da yakın seviyelerde olacak gibi ancak virüsün yayılma hızının yavaşlaması ve tedavi edilen kişi sayısının artması tüketicilerinde tekrar sokağa çıkmasına ve alışveriş yapmasına imkan tanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap