SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çiftçiler aldıkları eğitimlerle daha verimli üretim yapacak

Çiftçiler aldıkları eğitimlerle daha verimli üretim yapacak

05 Ekim 2023 Perşembe - 16:19




Çankırı'da uzman personel tarafından çiftçilere yönelik verilen eğitimler sayesinde tarım arazilerinden daha yüksek verimli mahsul alınması hedefleniyor.





Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün, her daim çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, gelen talepleri de karşılamak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Toprak, gübre ve tohum kullanımı hakkında çiftçilere eğitimler verdiklerini anlatan Düzgün, "Her zaman çiftçimizin yanında olup, ürünlerinin verim artışında, gerek kazancı gerekse de kolay üretim yapması hususunda eğitim veriyoruz" dedi.

"Çiftçilerimize gece eğitimi de yapmaktayız"
Teknik uzman personelinin çiftçilere eğitim vermek için köylere ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Düzgün, "Çiftçilerimizin şu anda, köylerinde yoğun çalışma içerisinde olduğundan teknik elemanı arkadaşlarımızın tamamını sahaya sürdük. Sahada karşılaştıkları çiftçilerimize eğitim vererek yardımcı olmaktayız. Çiftçilerimizin taleplerini karşılamaya dikkat etmekteyiz. Tabii sahada göremediğimiz veya da yetişemediğimiz kişileri, muhtarlıklar ve uygun olan yerlerde çiftçilerimize gece eğitimi de yapmaktayız. Normalde gece eğitimlerini kış ayları vatandaşın işleri bittikten sonra yapardık, fakat dönemimiz ekim dönemi olduğu için vatandaşlarımızı ekim, toprak ve tohum kullanımı hakkında eğitimler vermek için köylerde ziyaretlere başladık" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap