SON DAKİKA



Haber > Gündem > CIA tarihi öğrendi! 'Savaş Karadeniz'de bitecek'

CIA tarihi öğrendi! 'Savaş Karadeniz'de bitecek'

01 Temmuz 2023 Cumartesi - 12:43




ABD basını CIA Direktörü Burns'ün Ukrayna ziyareti sırasında aldığı bilgilerde savaşın nerede ve ne zaman sonlanacağını öğrendiğini yazdı. Haberdeki Karadeniz detayı ise dikkat çekti.





24 Şubat 2022'den beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Mayıs ayından beri sular ısındı. Putin'e suikast düzenlemesi için gönderilen drone Kremlin'in çatısında patladı, Ruslar ise hemen ardından Ukrayna'da kritik yerleri bombaladı.24 Şubat 2022'den beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Mayıs ayından beri sular ısındı.

Putin'e suikast düzenlemesi için gönderilen drone Kremlin'in çatısında patladı, Ruslar ise hemen ardından Ukrayna'da kritik yerleri bombaladı.

WAGNER MOSKOVA'YA YÜRÜDÜ

Ukrayna'nın aylardır dillendirdiği ve Pentagon'dan sızan belgelerde de yazan 'Bahar taarruzu' Haziran'da başladı. Söz konusu taarruz Ukrayna tarafının beklediği gibi gitmese de belli bölgelerde ilerleme kaydedildi. Taarruz girişiminden günler sonra ise Wagner grubunun lideri Prigozhin'in askerleri Ruslar tarafından bombalandı.

Prigozhin bunun üzerine ordusuyla birlikte Moskova'ya yürüdü. Belarus Başkanı Lukaşenko'nun araya girmesiyle birlikte gerilim son buldu. Yapılan anlaşmayla birlikte Prigozhin Rusya'dan ayrıldı ve Belarus'a gitti. Wagner ise tasfiye edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CIA

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap