SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP’nin baraj korkusu mu var?

CHP’nin baraj korkusu mu var?

03 Mayıs 2015 Pazar - 14:58




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli AK Parti il binasında seçim çalışmalarını belirlemek için partililerle bir ara geldi.





Toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Işık, “SKM başkanlığımızın organize ettiği bir değerlendirme toplantısı vesilesiyle milletvekili adayı arkadaşlarımızla bir araya geldik. Sahada yapılan çalışmaları ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları değerlendirdik. 23 Mayıs’ta inşallah Sayın Başbakanımız Kocaeli’ye teşrif edecek ve Kocaeli’de bir büyük miting yapacağız.” dedi.

AK Parti’nin dışında tek başına iktidar iddiası olan hiçbir parti yok. Cumhuriyet Halk Partisi hedefini en fazla yüzde 35 olarak koydu. Şu anda yüzde 35’in de 10 puan altında. Belki de daha da fazla. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidar iddiası yok. HDP’nin bütün iddiası barajı geçmek. Böyle bir siyaset yapısında herhalde milletin 7 Haziran’da ortaya koyacağı tablo inanıyoruz ki AK Parti’nin tek başına iktidarıdır" diye konuştu.

"CHP’nin bu vaatleri, 2002 yılındaki Cem Uzan’ın vaatleridir" diyen Bakan Işık, sözlerini şöyle tamamladı: "Cem Uzan yüzde 10 barajını aşmak için bu vaatleri yaptı. ‘Acaba CHP’nin baraj korkusu mu var da bu vaatleri yapıyor?’ diye düşünmüyor değiliz. Biliyorsunuz Cem Uzan bu vaatlere rağmen yüzde 7’de kaldı. Yani gökteki yıldızları vadeden bir CHP kendi tabanında bile inandırıcılığını kaybetme noktasında. Ben pek çok sağduyulu CHP’linin ‘Bu Sayın Kılıçdaroğlu ne yapıyor?’ dediğini biliyorum. Ama çaresizlik insanı her şeye meylettirebiliyor. Bu CHP’nin çaresizliğini gösteriyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap